"Ankara katliamının failleri bulunmazsa yeni saldırılar kaçınılmaz olur"


Gaziantep'te çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Güçleri Platformu, Ankara'da meydana gelen ve 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamla ilgili toplandı. Canlı bomba faciasının gar önünde yaşanması sebebiyle Gaziantep Garı'nın önünde toplanarak mesaj veren platform üyeleri, katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni saldırıların kaçınılmaz olacağını savundu.

Platform adına konuşan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, "Yoldaşlarımızın mirasına, emek, demokrasi ve barış mücadelelerine layık olmak için birbirimize sarıldık. Dayanışma bir nebze olsun acılarımızı hafifletti, kararlılığımızı biledi, geleceğe dair umutlarımızı artırdı. İçeride ve dışarıda uygulanan yanlış politikalar, baskı, şiddet, olağanüstü koşullar, ülkemizi çatışmalı bir savaş ortamına sürüklerken, bizler yoksul halk çocukları olarak bedel ödemeye devam ediyoruz." dedi.

"HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARINA MUHALEFET EDEN HER KESİM HAİN İLAN EDİLİYOR"

Hükümetin yanlış politikalarına muhalefet eden her kesimin hain ilan edildiğine dikkat çeken Ersönmez, Ankara katliamının aydınlatılması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, saldırılar kaçınılmaz olacaktır. Halkı 'Beyaz Toros'larla korkutmak isteyenlerin, faili meçhulleri açığa çıkarmak için en ufak çaba harcamak bir yana açılan davaları kapatanların, polise sınırsız yetki verenlerin, günlerce sokağa çıkma yasakları ilan edenlerin, buralarda çocuk, kadın onlarca sivilin yaşamını yitirmesine neden olanların, ülkemizi IŞİD'in ve çetelerin arka bahçesi haline getirenlerin bu katliamı açığa çıkartmayacağı açıktır." CİHAN
<< Önceki Haber "Ankara katliamının failleri bulunmazsa yeni saldırılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER