'Ankara DTCF'de 66 ders hocasız kaldı'

Ankara Üniversitesi açıkladı: Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde (DTCF) ihraçlar sonucunda 66 ders hocasız kaldı

SHABER3.COM

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde (DTCF) "KHK Tasfiyeleri ile Yaratılan Tahribatın Bilançosu" başlığıyla yapılan açıklamada, 66 dersin hocasız, 38 lisans ve 89 lisansüstü tezin danışmansız kaldığı vurgulandı. Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü adına yapılan açıklamada ise bölümdeki ihraçlara tepki gösterildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Doç. Dr. Banu Yılmaz, araştırma görevlisi Ercan Şen ve Merve Fidan’ın kamu görevlerinden ihraç edildiği belirtilen açıklamada, “Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü olarak, yaşananları kabullenmekte zorlanıyoruz. Banu hocamız, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında meydana gelen doğal afetlerin ve insan eliyle ortaya çıkarılan travmatik yaşantıların açtığı derin yaraların ve psikolojik hasarların onarılması amacıyla, karşılık beklemeden, büyük bir özveriyle yıllarca çalışmıştır” denildi.

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği (ÖED) ve Eğitim-Sen’in de yer aldığı ODTÜ Bileşenleri de ihraçlara tepki açıklamasında, “Rektörler ve dekanlar sorumluluğu hükümete, YÖK ise üniversitelere atmaya çalışmaktadır. Bu süreç, ülkemizin köklü akademik birikimini de yok etmektedir” görüşünü dile getirdi.
<< Önceki Haber 'Ankara DTCF'de 66 ders hocasız kaldı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER