Ankara'daki terör saldırısı Muğla'da protesto edildi


Ankara'da yapılacak "Emek, Demokrasi, Barış" mitinginden önce meydana gelen bombalı terör saldırısı Muğla'da protesto edildi.

Sınırsızlık Meydanında düzenlenen eyleme, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış yaptığı açıklamada, barış mitingini kana bulayanlara karşı çok ses, tek yürek olarak alanlarda olduklarını söyledi. Katliamı gerçekleştirenlerden hesap sorulması için sonuç alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten Yarış, "Barış çağrımızın devam edeceğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. Barıştan yana taleplerini kardeşçe halaylarla haykıran yoldaşlarımızı katledenleri, ölümlerden nemalananları, bu konuda pervasızca sosyal medyada kin ve nefret söylemleriyle toplumu kışkırtanları kınıyoruz." dedi.

Yarış, barışı insanlık için insanca bir arada kardeş gibi yaşamak istediklerini söyleyerek, "Bu ülkede yaşayan insanlarımızın katledilmesi kabul edilemez. Ölüm insanlığı azaltır; birlik, dayanışma ve kardeşlik insanlığa hizmet eder. Gün kardeşlik günüdür şiarını öne çıkartıyoruz. Hepimiz olan bitenin farkındayız. Ülkemizde insanlar ölüyorsa, bunun baş sorumlusu, 'Ya 400 vekil ya kaos' diyenlerdir. Silahların gölgesinde ülkemiz felakete sürükleniyor. Biz bu duruma sessiz kalamayız. Savaştan iktidar hesabı yapanlar, barıştan çok korkuyorlar. Her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı inadına barış diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamı gerçekleştirmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yarım saat oturma eylemi gerçekleştiren grup, alkışlar eşliğinde çeşitli sloganlar attı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısı Muğla'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER