Ankara'daki terör saldırısı Belçika basınında


Belçika basınının önde gelen kuruluşlarının tamamı Ankara saldırılarına yer ayırırken, bazı gazetelerde haberleri manşetten verdi. Flaman bölgesinde De Morgen gazetesi "Ankara'daki saldırı Türkiye'yi kalbinden vurdu" başlığını kullanırken, Fransızca yayın yapan Le Soir da "Terör yine Ankara'nın kalbini vurdu" başlığını kullandı.

Belçika basını Ankara saldırıların dün gece itibariyle son dakika olarak duyurdu. De Morgen gazetesi yayınladığı haberde terör saldırısının Türkiye'nin "Suriye'deki Kürtleri bombalaması" sonrasında gerçekleşmiş olmasına dikkat çekti. De Morgen, "Ankara'daki saldırı Türkiye'yi kalbinden vurdu" başlığı altında verdiği haberde, saldırının meclise ve başbakanlık ofisine çok yakın bir yerde gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Het Laatste Nieuws gazetes de saldırıya ilişkin, "Bomba dolusu araç onlarca askeri öldürdü" başlığını kullandı. Haberde saldırının iş çıkış saatlerinde düzenlendiği ve önemli devlet kurumlarının olduğu caddede gerçekleştiği aktarıldı. Bir otobüs dolusu askerin olay yerinde hayatını kaybettiği de aktarılırken, "Türkiye'nin Suriye'deki Kürt savaşçıları vurma kararı verdikten sonra böyle bir eylemin gerçekleştiğine" dikkat çekildi.

De Standaard gazetesi de Ankara'daki patlamayı manşetine çekerken, 28 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği yazıldı. Yaşanan bu hadiseden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'deki mini zirveye katılmayacağı aktarıldı.

LE SOİR: TERÖR YİNE ANKARA'NIN KALBİNİ VURDU

Yüksek tirajlı Frankofon gazete Le Soir da Ankara'da yaşanan son patlamaya bugünkü baskısında geniş yer ayırdı. Patlamaya ilişkin gelişmeleri anbean internet sitesinden yayınlayan gazete patlamaya ilişkin 6 farklı haber yayımladı. "Terör yine Anakara'nın kalbini vurdu" başlığıyla haberi gazetesine taşıyan Le Soir, Erdoğan'ın karşılık verileceği yönündeki açıklaması, gözaltına alınan 9 kişinin İŞİD ile bağlantılı olmadıkları, patlamanın ardından Türkiye'nin Irak'taki PKK mevzilerini vurduğu, PKK'nın ardından Lice'de 6 askeri şehit ettiği gibi bilgileri son dakika haberi olarak geçti.

LA LİBRE BELGİQUE: ANKARA'DAKİ ŞİDDETLİ PATLAMADA 28 KİŞİ ÖLDÜ 61 KİŞİ YARALANDI

La Libre Belgique gazetesi de Ankara'da yaşanan patlamaya ilişkin birçok haber geçti. Son olarak Davutoğlu'nun gözaltına alınan 9 şüpheli arasında Suriyeli bir kişinin yer aldığını teyit ettiğini okurlarına duyuran La Libre, patlamadan hemen sonra ilgili haberini 5 kere güncelledi. Ölu ve yaralı sayısındaki son tespitleri bu şekilde aktaran La Libre patlamanın ardından yapılan açıklamaları, Türkiye'nin Irak'taki PKK mevzilerini vurmasını, Lice'deki terör saldırısını aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısı Belçika basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER