Ankara'daki saldırı Bandırma'da protesto edildi


Ankara'da tren garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün de katıldığı protestoda Emek ve Demokrasi Platformu ile KESK üyelerinin çoğunlukta olduğu grup, 'İnadına Barış' pankartı taşıdı. İnönü Caddesi üzerinden Sevgi Yolu'na, oradan da Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, saldırıyı lanetleyerek, ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Miting alanına yakın mesafede bırakılan bir çanta basın açıklamasının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda panik yaşanmasına yol açtı. Güvenlik güçleri, şüpheli çantanın etrafında önlem aldı. Yapılan anonslar sonrasında çantanın Zehra Algan'a ait olduğu belirlendi. Basın açıklaması, Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş tarafından yapıldı.

Kocataş, "Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde binlerce polisin gözü önündeki patlattılar. Bu katliamda onlarca kardeşimizi hayatını kaybetti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Bu arkadaşlarımız barış şarkıları söylerken öldüler. Bedenleriyle savaşa karşı barışa siper oldular. Ölüme karşı yaşamı savunmak için yaşamlarını yitirdiler. Bedeli ne olursa olsun barış mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz. Tek ses, tek yürek haykırmak gerek. Savaşa hayır barış hemen şimdi." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki saldırı Bandırma'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER