Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden ODTÜ'lü toprağa verildi


Ankara'da otobüs durağında beklerken patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş (19), memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş, özel derse gitmek için otobüs beklerken düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Gaziantep'e getirilen Ozancan'ın tabutuna, baba Nuri Akkuş uzun süre sarılıp ağladı. Akkuş'ın cenaze namazı, Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı. Cenaze namazına Ozancan'ın yakınları, Gaziantep CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ ile AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı. Ozancan'ın cenazesi, cenaze töreninin ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ankara Kızılay Meydanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ozancan Akkuş'un yakın arkadaşı Taylan Üçkıran, Ozancan'ı unutmayacaklarını, çok üzüntülü olduklarını belirtti. Daha önce de benzer bir patlamada arkadaşları Ali Deniz'i de kaybettiklerine değinen Üçkıran, şunları söyledi: "Ali Deniz ve Ozancan Akkuş yakın arkadaşlarımdı. Ali Deniz'i daha önce tanıyordum Ozancan'ı Zafer Dershanesi'nden beri tanıyorum. Yaklaşık 4 ay boyunca gece eğitim kursunu beraber aldık. Ali Deniz'i anlatmaya kelimeler yetmez. İlk tanıştığımızda bile gülüyorduk. İkisinin de ortak özellikleri varsa, bunların her şeye gülmeleridir. Her şeye gülerek tepki verirlerdi. İkisini de kaybetmek hepimiz için çok zor. ODTÜ'ye gittiğinde çok sevinmişti. Hepimize mesaj attı. Zaten ikinci senesiydi. İlk sene kazanamadı diye çok üzülmüştü. Birlikte çalıştık, böyle olacağını hiç birimiz bilemezdi. Ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Kimin nasıl yaptığından da eminiz. Her ikisinin de sorumlusunun aynı olduğunu biliyoruz. Her ikisini de unutmayacağız, her zaman yanımızda olacağız."

Ozancan'ın arkadaşlarından Cengiz Anıl Bölükbaş da dostlarını kaybettikleri için acı çektiklerini söyledi. Bölükbaşı, "Biz arkadaşları olarak çok üzgünüz. İki arkadaşlarımızın da böyle barbarca, vahşice katledilmesinin hüznünü yaşıyoruz." diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden ODTÜ'lü toprağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER