Ankara'da merkezi sistem kazan dairelerinin kontrollerini MMO yapacak


Ankara'da 2 milyonu aşkın aboneye hizmet veren Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, güvenli ve kaliteli hizmet için TMMOB Makina Mühendisler Odası Ankara Şubesi ile işbirliği yaptı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi arasında yapılan 'merkezi sistem kazan dairelerinin periyodik kontrolü'nün ek protokolü Başkentgaz Genel Müdürlüğü'nde yapılan tören ile imzalandı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu protokol ile Ankara'da gaz kullanan merkezi sistem kazan dairelerinin periyodik kontrolleri MMO Ankara Şubesi tarafından yapılacak.

İmza töreninde söz alan Başkentgaz Ticari Direktörü Ahmet Yetik, doğalgazın vazgeçilmez bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, "El birliği ile yaşanılan sorunları çözmek için birlikte çalışıyoruz. Tüm Türkiye için örnek olacak bir projeye hayat verdik. Başkent Ankara'ya yakışır bu projeyi büyüterek yürütüyoruz" dedi. Doğalgazın doğru kullanıldığında güvenli ve çevreci bir yakıt türü olduğunu hatırlatan Yetik, şunları söyledi: Mühendislik uygulamaları yaşamımızın daha güvenli, sağlıklı ve konforlu sürdürülmesinde çok önemli bir işleve sahiptir. Ankaralıların güvenli gaz kullanması, Başkentgaz hizmetlerinin sürekliliği ve kalitesinin artması için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz."

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Saadettin Özkalender ise imza töreninde Başkentgaz ile yapılan işbirliğinin önemini vurgulayarak, "Ankara'da doğalgaz dağıtımı işini devraldığı günden bu yana duyarlı çalışmalara imza atan Başkent Doğalgaz A.Ş. ile 2014 yılında imzaladığımız protokol çerçevesinde ortak çalışmalarımız devam ediyor. Protokolümüz güvenli doğalgaz kullanımı konusunda büyük bir adımdı ve bu çerçevede Başkent'te sahada yaptığımız çalışmalarda, bunun ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bir kez daha gördük. Yaptığımız bu yeni protokolle de Başkent'te doğalgazın güvenli kullanımı konusunda çok önemli bir başka adım atmış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Özkalender, şunları söyledi: "Makina Mühendisleri Odası olarak ülkemizde doğalgaz yatırımlarının başladığı ilk günden bu yana, yatırımların ve kullanımların planlı, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması yolunda ilgili kurumlarla önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Ülkemizin doğalgaz konusundaki enerji politikalarına da yön vermeye çalıştık."

Başkent Doğalgaz AŞ ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında imzalanan bu protokol kapsamında, kurumlar doğalgaz dağıtımı konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, kamusal ve mesleki denetim mekanizmalarının işletilmesini sağlayacak. Mevcut doğalgaz iç tesisatlarının belirli periyotlarla kontrol edilmesi hususundaki bu işbirliği, doğalgazın kazan dairelerinde güvenli ve sağlıklı kullanılması amaçlanıyor. Bu protokol, periyodik kontrollerle can ve mal güvenliğinin sağlanarak güvenli doğalgaz kullanılması açısından atılmış en önemli adımlardan biri oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da merkezi sistem kazan dairelerinin kontrollerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER