Ankara'da artan hava kirliliği TBMM'ye taşındı


CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara'da artan hava kirliliğini TBMM gündemine getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Yılmaz, Ankara'da kömür kullanımının arttığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu. Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan kömürlerin miktarı, cinsi ve kalitesi nedir?" sorusunu yöneltti.

CHP'li Yılmaz, TMMOB'a bağlı Çevre Sorunları Araştırma Merkezi'nin (ÇSAM) hazırladığı raporun Ankara'nın bazı bölgelerinin kirli hava soluduğunu ortaya koyduğunu hatırlattı. Başkent'te hava kirliliğinin kritik seviyeyi aştığını vurgulayan Yılmaz, "Başkent'te trafiğin de yoğun olduğu Sıhhiye, Cebeci, Dikmen, Demetevler, Sincan, Kayaş, Keçiören ve Bahçelievler'deki ölçüm istasyonlarının tamamının PM 10 kirleticisinde sınır değerlerini onlarca kat aştığı görülmüştür." dedi.

ÖLÇÜM SONUÇLARI NE?

Ankara'da hava kirliliğine ilişkin olarak ölçümlerin hangi aralıklarla yapıldığının ve ölçümlerde hangi yöntemin kullanıldığının açıklamasını isteyen Yılmaz, verdiği önergede şu soruları yöneltti:

"Son 10 yılda Ankara'da hava kirliliğine ilişkin yapılan ölçümlerde elde edilen sonuçlar yıllar itibariyle ayrı ayrı gösterilmek üzere nedir? İlçeler ve semtler bazında ölçüm sonuçları ne biçimde gerçekleşmiştir?

Başkent'te trafikteki araç sayısı son 10 yılda yıllar itibariyle ne kadar artmıştır? Araçların egzoz ölçümlerini yaptırmaları konusunda hangi önlemler alınmaktadır? Alınan bu önlemlere rağmen egzoz ölçümünü yaptırmayan araç sayısı kaçtır? Bu araç sahipleri hakkında hangi yaptırımlar uygulanmaktadır ve uygulanacaktır?

Son yıllarda Ankara'da kömür kullanımının arttığı iddiaları doğru mudur? Ankara'da yıllar itibariyle kullanılan kömür miktarı ne kadardır? Bunun içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan kömürlerin miktarı, cinsi ve kalitesi nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da artan hava kirliliği TBMM'ye taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER