Üç üniversite daha bölünecek

15 yeni üniversite kurulması için hazırlanan yasa tasarısını Meclis’e sunup 10 üniversitenin bölünmesini talep eden hükümet, Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de bölünmesi için önerge verdi.

SHABER3.COM

Dördü vakıf 20 yeni üniversite kurulması için hazırlanan yasa tasarısı Meclis Milli Eğitim Komisyonu’ndan geçti. Öte yandan hükümet Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve  Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de bölünmesi için önerge verdi.


Erdoğan, 17 Nisan’da Malatya’daki İnönü Üniversite’sinin bölünüp Turgut Özal Üniversitesi kurulacağını söyleyerek, yeni üniversitelerin kurulmasına yönelik tasarının işaretini vermişti. AKP’nin toplamda 15 yeni üniversitenin kurulmasını düzenleyen yasa tasarısıyla ilk etapta Sivas Bilim ve Teknoloji, İstanbul Tuna (vakıf), Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Samsun ve İzmir Tınaztepe (vakıf) isimlerinde 5 yeni üniversite kurulacak.

Bunların yanı sıra İstanbul, Gazi (Ankara), Selçuk (Konya), İnönü (Malatya), Dumlupınar (Afyonkarahisar), Sakarya, Mersin, Erciyes (Kayseri), Karadeniz Teknik (Trabzon) ve Sütçü İmam (Kahramanmaraş) üniversiteleri bölünerek 10 yeni üniversite daha ortaya çıkacak.

Çapa yerine Cerrahpaşa

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, AKP’li vekillerin hazırladığı önergelerin gündeme geldiği Meclis Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyon toplantısında, "parçalanacak üniversite" listesine Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi de eklendi.


Bölünen üniversitelerle Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulması planlanıyor.

 
Bunun dışında bölünmesi planlanan Gazi Üniversitesi’nin tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi sağlık fakültelerinin Gazi Üniversitesi kapsamında kalması da görüşülüyor.

 
Planlanan değişikliklerden biri de İstanbul Üniversitesi’nden ayrılması planlanan Çapa Tıp Fakültesi yerine yine İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ayrılması ve yeni bir üniversite olarak eğitim öğretime devam etmesi.

<< Önceki Haber Üç üniversite daha bölünecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER