Anadolu LPG sanayicileri akaryakıt piyasasından çıkıyor


Anadolu LPG ve Akaryakıt SİAD üyeleri petrol piyasasından çekilme kararı aldı. Çekilme kararında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) koyduğu senede 60 bin ton satış ve 37,5 milyon lira aktif büyüklük şartları etkili oldu. Anadolu LPG sanayicileri, ANAPET markasıyla 2013'te lisans alarak akaryakıt piyasasına girmişti.

Anadolu LPF ve Akaryakıt SİAD Başkanı Atalay Armutcu, kamu otoritesinin petrol piyasasında rekabet ortamı istemediğini; aldığı her kararın tekel oluşturmaya yönelik olduğunu belirtti. Armutcu, mevcut şartlarda üyelerine petrol piyasasına girmelerini tavsiye etmediklerini dile getirdi.

Armutcu, şunları kaydetti:

"Petrol piyasasında rekabetten uzaklaşılması akaryakıt kaçakçılığını tetikliyor. Kaçakçılığın artması EPDK'yı piyasa ekonomisinden biraz daha uzaklaştıran kararlara yönlendiriyor. Düzenlemeler rekabeti engelliyor, rekabetin işlememesi kaçakçılığı özendiriyor, kaçakçılığın artması aşırı düzenlemeye yol açıyor. Bu kısır döngü özellikle küçük hacimli firmalar açısından önemli risk oluşturmaktadır. Yakın gelecekte bu döngüden çıkılamayacağını tahmin ettiğimizden petrol piyasasından çekilme kararı aldık. Kamuoyuna duyurulur. "
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu LPG sanayicileri akaryakıt piyasasından çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER