Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 82 akademisyene soruşturma


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiriye imza atan 82 akademisyen hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılıktan alınan bilgiye göre; hakkında soruşturma başlatılan akademisyenler hakkında herhangi bir arama ya da gözaltı kararı bulunmuyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, bildiride imzaları bulunan ve savcılığın yargı alanı içindeki üniversitelerde görev yapan 82 akademisyen hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde yer alan, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak", 216. maddesinde yer alan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", suçu ile Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7. maddesinde yer alan "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütüleceği bilgisine ulaşıldı.

Başsavcılıktan alınan bilgilere göre haklarında soruşturma başlatılan akademisyenlerden 35'i Marmara Üniversitesi'nde, 15'i Sabancı Üniversitesi'nde, 10'u Özyeğin Üniversitesi'nde, 6'i İstanbul Şehir Üniversitesi'nde, 3'ü Doğuş Üniversitesi'nde, 3'ü Maltepe Üniversitesi'nde, 2'si İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde, 3'si Okan Üniversitesi'nde ve 2'si ise Yeditepe Üniversitesi'nde görev yapıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 82 akademisyene... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER