Anadolu Ajansı'nın çekiliyorlar iddiasını Ruslar yalanladı

Günlerdir tartışılan Türkiye Afrin’e girecek iddiaları bugün art arda gelen açıklamalarla hareketlendi. İlk önce Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de, ”Afrin harekatı yapılacak. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz.” açıklaması yaptı. Daha sonra iktidar yakın Anadolu Ajansı’nın iddiası göre, operasyon öncesi bölgedeki Rus askeri unsarları da çekilmeye başladı. Fakat bu iddia doğrulanmadı. Gün içinde Türk askeri Afrin’in kırsalına topçu ateşi başlatırken Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) militianlar Türkiye sınırından Afrin’e girdi.

SHABER3.COM



İşte gün içinde yaşananlar;

TSK’den Afrin’e topçu atışı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay’daki sınır birliklerinden Afrin’deki YPG noktalarına top atışı gerçekleştirdi. Hatay’ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerinden en az 10 atış yapıldığı bildirildi.

AA: Rus askeri unsurları çekilmeye başladı

Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre operasyon öncesi bölgedeki Rus askeri unsarları da çekilmeye başladı. Al Jazeera ise AKP İstanbul Milletvekili ve Türk – Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Ahmet Berat Conkar’a dayandırdığı habere göre “Rusya, Türkiye’nin operasyon gerçekleştirmeyi düşündüğü bölgelerde bulunan güçlerini Afrin’den çekiyor.”

Şam ve Moskova’dan yalanlama: Birkaç yüz metre yer degiştirdik

Rusya’dan henüz konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı. Al Masdar, Şam yönetimine yakın Damascus Now’a dayandırdığı haberinde iddiayı yalanladı.

Çekilme haberini duyuran Rus gazateci de haberini düzeltip Rusların birkaç yüz metre yer değiştirdiğini duyurdu.

Ancak Suriye Muhalif İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, ”Rus güçleri şu ana kadar Afrin’den çekilmiş değil. Yüzlerce silahlı ise Halep kuzeyinden Afrin’e yönelmiş durumda” ifadeler yer

ÖSO güçleri sınırdan geçiş yaptı



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının içinde bulunduğu yaklaşık 20 araçtan oluşan konvoy Suriye tarafına geçti. ÖSO unsurlarından oluşan güçler, otobüslerle Suriye tarafına taşındı. Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçen yaklaşık 20 otobüs, Azez tarafına ilerledi.

Bakan Canikli: Afrin operasyonu fiili olarak başladı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de, ”Afrin harekatı yapılacak. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Afrin’de tüm terör hatları ortadan kaldırılacak. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye’nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok.” dedi.

‘ABD, 1000’e yakın PYD’liyi Türkiye sınırına yerleştirdi’ iddiası

Yine AA’nın iddiasına göre, ABD ordusu, Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad hattında PYD için yaptığı keşif sonrası 1000’e yakın PYD’li sınıra yerleştirildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Afrin tepkisi: Seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısı öncesi konuştu. CHP lideri Afrin operasyonuyla ilgili, “Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce” dedi
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı'nın çekiliyorlar iddiasını Ruslar yalanladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER