Anadolu Ajansı 'Erdoğan dedi diye' Burseya tepesini bir kez daha düşürdü

Anadolu Ajansı Afrin operasyonunda 6 gün önce Burseya tepesinin alındığını duyurmuştu. Erdoğan'sa bugün 'biraz sonra Burseya tepesi düşecek' açıklaması yaparak ajansı yalanladı. Ajans da konuşmanın ardından 'Burseya tepesi düştü' son dakika bilgisini geçti.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’da Afrin Operasyonu’yla ilgili konuştu. Erdoğan, “Komutanla görüştüm, ‘İnşallah, biraz sonra Burseya tepesini düşüreceğiz’ dedi.” ifadelerini kullanırken konuşmanın ardından kısa süre sonra Anadolu Ajansı stratejik önemi olduğu bildirilen Burseya tepesinin alındığını servis etti.

Oysa ki aynı Anadolu Ajansı Burseya tepesiyle ilgili 22 Ocak pazartesi günü sahadaki muhabirlerine dayandırarak abonelerine “Afrin’de stratejik Burseya Dağı ve üç köy ele geçirildi” başlıklı detaylı bir haber geçmişti. Haberde “TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in doğusundaki Azez’den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı’nı ve üç köyü terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi.” ifadelerine yer verilmişti.


Şimdi kafalar daha da karıştı. Zaten alınmış olan bir bölge Erdoğan'ın miting konuşmasında geçtiği için yeni alınmış gibi mi servis edildi yoksa Anadolu Ajansı 6 gün önce yalan haber mi servis etti bilinmiyor.
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 'Erdoğan dedi diye' Burseya tepesini bir... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER