Amerikan telekom devi AT&T, 5G sistemini denemeye hazırlanıyor


Amerikan telekom devi AT&T, 5G kablosuz haberleşme sistemini denemeye hazırlanıyor. 4G ve LTE teknolojisinin ardından beşinci nesil sistemi olarak bilinen 5G hizmeti vermeyi amaçlayan AT&T deneme testlerini Texas'ın Austin şehrinde yapmayı hedefliyor.

Uzmanlara göre, AT&T'nin 5G hizmeti ancak 2018'de tam kampasite olarak hizmete sunulabilir. Şirket 5G için yol haritalarını belirlediklerini, buna göre Ericsson ve Intel kurumları ile yapılan çalışmaların ilk testini ilkbaharda yapacaklarını duyurdu. Amerikan şirketi, 5G'nin günümüzün son teknolojisi olarak kullanılan 4G'ye göre 100 kat daha fazla. 5G teknolojisi, sanal gerçeklik, sürücüsüz arabalar, robotlar vb teknolojiler kategorisinde değerlendiriliyor.

Bazı telekomunikasyon şirketleri, 5G için daha önce deneme çalışmaları yapmış ve başarısız olmuştu. AT&T ise bu konuda 5G deneme testinde daha dikkatli olmaya çalışıyor. Özellikle 5G teknolojisinin kullanıldığı akıllı telefonları pil ömrünü kısaltması gibi bazı endişelerin olduğuna dikkat çekildi.

Telekomunikasyon dünyasının önemli kuruluşlardan Verizon, 5G hizmetini 2017'de müşterilerine sunacağını duyurmuştu.

Uzmanlar, 4G teknolojisinin ardından artan veri boyutlarından dolayı beşinci nesil sisteme yani 5G'ye ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor. 5. kablosuz haberleşme sistemi olarak bilinen hizmet, tam olarak 2020 yılında yaygın olarak kullanılabileceği tahmin ediliyor. 3G'de saniyede 28 megabit, 4G'de 100 megabit olan veri aktarım hızının 5G'de gigabit seviyeyesine yüksebileceği öngörülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Amerikan telekom devi AT&T, 5G sistemini denemeye hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER