Ambulansın İstanbul trafiğiyle imtihanı


Hastayı acile yetiştirmeye çalışan bir ambulansın İstanbul trafiğindeki zor anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Sıkışan trafikten kurtulmak için güvenlik şeridini kullanmaya çalışan ambulans, önce umursamaz sürücülerin yüzünden, daha sonra da kazalardan olayı yolda zaman kaybediyor.

Avrupa ülkelerinde çekilen bazı görüntülerde ambulansın sireni duyulur duyulmaz sürücüler sağ veya sol şeritlere geçerek yol verir ve ambulans hız kaybetmeden gideceği hastaneye ulaşır. Ve bu görüntüler Türkler de dahil yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından izlenir.

Ancak durum Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da biraz farklı. Bir hasta yakınının kaydettiği görüntüler durumu gözler önüne seriyor. Sireni açık halde yoğun trafikte ilerlemeye çalışan ambulans, çıkış yolu bulamayınca güvenlik şeridine yöneliyor, güvenlik şeridini ihlal eden servis minibüsleri geçişe izin vermiyor. Normal şeritlere geçen ambulans, yeniden güvenlik şeridine yönelince bu defa da kaza yapan araçlar yüzünden ilerleyemiyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Ambulansın İstanbul trafiğiyle imtihanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER