Amasra madeniyle ilgili bilirkişi incelemesi başladı

41 madencinin hayatını kaybettiği Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan maden ocağındaki patlamayla ilgili olarak yapılan incelemede 'ihmal' konusu gündeme geldi.

SHABER3.COM

diken.com.tr'de yer alan habere göre Bartın Başsavcısı Faruk Kaynak, Baro Başkanı Ferhat Parlatır, bilirkişi heyeti, olay yeri ve afet kriminal inceleme ekipleriyle patlamada hayatını kaybeden işçi ailelerinin avukatları, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağı sahasını inceledi.

Bartın başsavcılığınca altı savcının görevlendirildiği soruşturmada, bölgedeki çalışma ve incelemeler devam ediyor.

Başsavcı Kaynak, Baro Başkanı Parlatır ile savcılar ve patlamada hayatını kaybeden işçi ailelerinin avukatları maden sahasına gelerek alanı inceledi.

Heyet, yaklaşık 6,5 saat süren incelemenin tamamlanmasının ardından bölgeden ayrıldı.

TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir de incelemeler sırasında alanda hazır bulundu.

‘Önemli olan dijital materyaller üzerindeki incelemeydi’

İncelemelerin ardından gazetecilere konuşan Baro Başkanı Parlatır, yaklaşık 6,5 saat süren keşif çalışmalarında bugünlük sona gelindiğini söyledi.

Parlatır, başsavcı koordinesinde gerçekleşen çalışmalara, savcıların, baro yönetimi ve avukatların da katıldığını kaydetti.

Dijital materyallere daha önceden el konulduğunu anımsatan Parlatır, şunları dedi: “Bugün yapılan keşifte gerek idari personel gerekse teçhizatlar yönünden bilirkişiler yerinde inceleme yapmış bulunmaktadır. Madende halihazırda can güvenliği sağlanamadığı için madenin içine girmek mümkün olmamıştır.”

Avukatlar olarak kendi kanaatlerini paylaşan Parlatır, “Olayın bir ihmal olduğu ve yakın zamanda bilirkişilerin ön raporları doğrultusunda sorumluların tespit edilip adalet önünde hesap vereceğini düşünmekteyiz” dedi.
<< Önceki Haber Amasra madeniyle ilgili bilirkişi incelemesi başladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER