Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest bırakıldı!

Hakimlikteki sorgularının ardından Prof.Mehmet Altan tutuklandı, gazeteci-yazar Ahmet Altan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

samanyoluhaber.com



Gazeteci Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakimlikteki sorgularının ardından Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki savcılık sorgusu sona eren Ahmet ve Mehmet Altan tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Ahmet Altan mahkeme sorgusunda, "Benim bütün hayatım darbelerle mücadele etmekle  geçti." dedi. 

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın savcılık işlemleri yaklaşık 4,5 saat sürdü. Savcı Can Tuncay, Altan Kardeşleri, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Ne olmuştu? 

Can Erzincan Televizyonu'nda Gazeteci Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın hazırlayıp sunduğu 'Özgür Düşünce' isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak Gazeteci Ahmet Altan katılmıştı. Programda kullanılan ifadeler nedeniyle Ahmet ve Mehmet Altan 10 Eylül Cumartesi günü gözaltına alınmışlardı. 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Ahmet Altan ve Mehmet Altan, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Ahmet Altan ile Mehmet Altan otopark kapısından adliyeye giriş yaptırıldı.
<< Önceki Haber Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest bırakıldı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER