Almanya'nın Münster'deki olayın faili Alman vatandaşı

Almanya'nın Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek iki kişinin ölümüne yol açan, ardından da intihar eden kişinin Alman vatandaşı olduğu bildirildi.

SHABER3.COM

Kuzey-Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, Almanya'nın Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek iki kişinin ölümüne yol açan, daha sonra da intihar eden kişinin Alman vatandaşı olduğunu, elde olayın radikal İslamcı bir saldırı olduğuna işaret eden hiçbir bulgu olmadığını ifade etti. Ölü sayısına ilişkin olarak da yeni bilgiler veren Reul, fail de dahil olmak üzere toplam üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Bakan soruşturmalar doğrultusunda failin Alman olduğunun tespit edildiğini, "her yerde iddia edildiği gibi mülteci veya benzeri biri olmadığını" söyledi. Bakan soruşturmaların sürdüğünü ifade etti. 

Kuzey-Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı, daha önce Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR yayın kuruluşlarında yer alan failin "psikolojik durumu yerinde olmayan bir Alman vatandaşı olduğu" iddialarını ne doğrulayabileceklerini ne de yalanlayabileceklerini söylemişti.

Münster'de bugün öğleden sonra minübüs türündeki bir aracın kalabalığa dalması sonucu iki kişi hayatını kaybetmiş, altısı ağır en az yirmi kişi yaralanmıştı. Olayın faili silahla kendisini vurarak intihar etmişti.

Steinmeier başsağlığı diledi

Münster'deki olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, "ağır bir şiddet olayı" yaşandığını söyledi. Olayda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Steinmeier, "Münster’den gelen haberler çok üzücü" dedi. Cumhurbaşkanı, "Çok ağır şiddet olayı yaşandığından yola çıkmalıyız" diye konuştu. 

Almanya hükümeti adına Twitter hesabından ilk açıklamayı yapan Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer, "Münster'den korkunç haberler geliyor. Kalbimiz kurbanlar ve yakınlarıyla" dedi. Demmer, olay hakkında bilgi almak isteyenlerin Münster Polisinin Twitter hesabını takip edebileceğini söyledi. 

Olayın terör saldırısı olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak olayın gerçekleşme şeklini göz önünde bulunduran güvenlik güçlerinin, terör saldırısı ihtimali üzerinde durduğu ifade edildi. 

Münster Belediye Başkanı Markus Lewe, "Bütün Münster bu korkunç olayın üzüntüsünü yaşıyor. Kalbimiz kurbanların yakınlarıyla. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. Güvenlik güçlerine teşekkür eden Belediye Başkanı, incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Polis: Şehir merkezinden uzak durun 

Münster Polisi, Twitter hesabından kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi ve şehir merkezinden uzak durulması çağrısı yaptı. 

Olayın meydana geldiği Kiepenkerl bölgesinde bugün öğle saatlerinde güzel havayı fırsat bilen çok sayıda Münsterlinin bulunduğu belirtiliyor. 

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Münster'in nüfusu 310 bin dolayında.

<< Önceki Haber Almanya'nın Münster'deki olayın faili Alman vatandaşı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER