Almanya'daki MİT davasında kumpas itirafı

Almanya'da Erdoğan'ın eski danışmanlarından Gergerlioğlu'nun yargılandığı davada, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından Hizmet'in hedef alınmasıyla ilgili itiraf gibi ses kaydı ortaya çıktı. Buna göre Gergerlioğlu'nun ekibindeki Yüksel, 20 Aralık 2013'teki bir telefon görüşmesinde, Fethullah Gülen'in kurban seçildiğini söylüyor.

Almanya'daki MİT davasında kumpas itirafı

Almanya'da, aralarında Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı döneminde danışmanlık yapmış Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun da olduğu üç kişinin casuslukla suçlandığı davanın son duruşmasında şok bir ses kaydı dinletildi. Perşembe günkü duruşmada MİT için çalıştığı iddia edilen Gergerlioğlu'nun ekibinde yer alan sanıklardan Ahmet Duran Yüksel ile Dr.Hünkar A. adlı şahıs arasında geçtiği belirtilen telefon görüşmesi, AKP iktidarının yolsuzluklarını örtbas etmek için Hizmet Hareketi'ne paralel devlet yaftası yapıştırıldığını ortaya koyuyor. 17 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmasından 3 gün sonra gerçekleşen görüşmede Hünkar A., Türkiye'yi sarsan gelişmelerle ilgili olarak, “Abi ne yapalım sonunda bir kurban olacak.” derken, buna karşılık Yüksel de, “Bir kurban var zaten. Fethullah Gülen seçildi ya. Çok başı ağrıyacak.” ifadesini kullanıyor. Konuşmanın devamında Yüksel, emniyetteki büyük bir tasfiye yapılacağını, “17 bin polis görevden alınacak.” sözleriyle haber veriyor. Yine aynı konuşmada bir suikasttan da bahsediliyor. Ahmet Duran Yüksel, ‘Amirim, yılbaşında suikast olacak.' dedi. Bekliyoruz.” ifadelerini kullanıyor. Dört bakanının isminin geçtiği 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının hemen ardından dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, hiçbir delil ve belgeye dayanmadan operasyonun arkasında Cemaat'in olduğunu iddia etmiş, hedefin de iktidarı devirmek olduğunu ileri sürmüştü. Operasyondan bir gün sonra sorumlu polis müdürleri görevden alınmış, ardından on binden fazla polis ve yüzlerce hakim-savcı sürgün edilmişti.

ALMAN POLİSİ TÜM GÖRÜŞMELERİ DİNLEMİŞ

Almanya'da ‘Türk casuslar davası' olarak adlandırılan davanın bir sonraki duruşması 4 Kasım'da yapılacak. Önceki duruşmalarda Alman polisinin, Gergerlioğlu ile ekibi arasında geçen dört bin kadar görüşme ile internet üzerinden yaptıkları 20 bini aşkın sohbeti kayda geçirdiği ortaya çıkmıştı. Tutuklu yargılanan Gergerlioğlu'nun telefonunda da bazıları ‘gizli' ibareli olmak üzere 300 belge çıkmıştı. Sanıklar Muhammed Taha Gergerlioğlu, Ahmet Duran Yüksel ve Göksel Güler, ‘Almanya topraklarında yabancı bir istihbarat birimi için faaliyet yürütmekle' suçlanıyor, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İddianamede Gergerlioğlu'nun Almanya'da ‘Erdoğan karşıtı' olarak tanımlanan gruplar hakkında bilgi topladığı belirtiliyor.

Zaman
<< Önceki Haber Almanya'daki MİT davasında kumpas itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER