Almanya'da yabancı karşıtı AFD muhbirlik sitesi açtı, ortalık karıştı

Almanya’da 'populist sağ' Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, öğrencilere ve ailelerine kendi politik görüşünü derslerde açıklayan öğretmenlerinizi ihbar edin çağrısında bulundu.

SHABER3.COM

AfD, öğrencilerin ‘tarafsız olmayan öğretmenlerini’ şikayet edecekleri bir web sayfası açarak “Almanya’nın tarafsızlık kuralının” ihlal edilmemesi ve öğretmenlerin kendi görüşlerini öğrencilerine empoze etmemesi gerektiğini savundu.

Diğer yandan Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley, AfD’nin bu tavrının demokrasiye aykırı olduğunu savundu. Barley Soğuk Savaş dönemindeki Doğu Almanya’ya atıf yaparak, komşuların, öğretmenlerin, öğrencilerin ve meslektaşların 'birbirinin muhbiri olduğu kötü dönemlere’ dönüş anlamına gelebileceğini ve bunun demokrasiyi tehlikeye atacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Barley, “Öğrencilerin öğretmenlerini ispiyonlamasını isteyenler ‘Statisi metodlarını’ Almanya’ya geri getirmek istiyordur” diyerek AfD’yi eleştirdi.

Ayrıca, AfD’nin başlattığı kampanyaya karşı birçok öğretmen sendikası ve sivil toplum örgütü eylem ve yürüyüş düzenledi.

AfD ise söz konusu eleştirileri kabul etmeyerek öğrencilerin hocaları tarafından 'manipüle edildiği' ve bu internet sayfası aracılığıyla ebeveynlere yardımcı oldukları görüşünde.
<< Önceki Haber Almanya'da yabancı karşıtı AFD muhbirlik sitesi açtı,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER