Almanya ile gerilim ve Ekonomik kriz dev yatırımı etkiledi

Volkswagen, yurtdışındaki yeni fabrika yatırımı için görüşmelerini hızlandırdı. En güçlü adaylardan biri olarak görülen Türkiye’nin ise ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı şansını kaybettiği iddia ediliyor.

SHABER3.COM


Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Türkiye'de yatırım yapmaktan vazgeçtiği belirtiliyor. En güçlü adaylardan biri olarak görülen Türkiye'nin, ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı şansını kaybettiği belirtiliyor.

Şirket ayrıca rutin işlerin otomasyonu nedeniyle 2023 yılına kadar 5 bin ile 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.

Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), bir süredir gündemde olan yurtdışındaki yeni fabrika yatırımı için görüşmelerini hızlandırdı. Son 1.5 ay içerisinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu aday ülkelere ziyaretlerde bulunarak, ilgili bakanlıklarla görüşen VW yetkililerinin, aday ülke sayısını dörde düşürdüğü belirtiliyor.

Daha önce belirtilenin aksine nihai kararın 2019'un kasım ayında değil, bu yılın ilk yarısında açıklanacağı iddia ediliyor. Öte yandan yakın bir zamana kadar en güçlü adaylardan biri olarak görülen Türkiye'nin, ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı şansını kaybettiği de iddialar arasında.

Dünya'dan Aysel Yücel'in haberine göre, elektrikli otomobiller konusunda atağa geçen VW'nin, mevcut fabrikalarında elektrikli modellere yer açmak için Ford'la işbirliği hazırlığında olduğu ve ticari araç modeli Transporter'ı Almanya yerine Türkiye'de Ford Otosan'ın Gölcük Fabrikası'nda üreteceği konuşuluyordu. Bu açıklama ocak ayında yapılan Detroit Auto Show'da resmi olarak da açıklandı.

Daha fazla heyecan yaratan bir diğer konu ise VW'nin, bünyesindeki Skoda ve Seat markaları için yurtdışında yeni bir fabrika yatırımı yapacağı ve bu yatırım için Türkiye'nin en güçlü adaylardan biri olduğu yönündeki açıklamalardı. Türkiye dışında Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Makedonya da aday ülkeler arasındaydı.
<< Önceki Haber Almanya ile gerilim ve Ekonomik kriz dev yatırımı etkiledi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER