Almanya DİTİB camisinde çekilen bu görüntüyü konuşuyor

Almanya’nın Herford şehrinde DITIB camisinde çekilen askeri üniformalı çocuklar klibi Alman kamuoyunda tartışma konusu oldu.

SHABER3.COM

Görüntülerde askeri üniformalı ilkokul çağındaki erkek çocuklar ellerinde oyuncak silahlarla savaş marşları arasında velilerin önünde yürüyor, savaş hazırlığı yapar gibi birbirlerine komut veriyorlar.

Alman WDR haber sitesine göre görüntüler Diyanet İşleri Türk İslam Birliği camisinde çekiliyor. Hristiyan Demokratlar Birliği Partisi Herford Başkanı ve eski milletvekili Tim Ostermann kendisine ulaşan video ile DITIB cami heyetinden bilgi almak istemiş. Ancak dönen olmamış.

DITIB: ŞAŞIRDIK

Askeri üniformalı çocukların videosu Alman kamuoyunda tartışılmaya başladıktan sonra Herford DITIB yetkililerinden açıklama geldi.

Açıklamada, sergilenen etkinliğin DITIB topluluğu tarafından organize edilmediği, etkinlikten sorumlu üyenin içerik ile ilgili bilgilendirilmediği, gösterinin tamamen dışarıdan birisi tarafından hazırlandığı vurgulandı.

Sergilenen etkinlikten “üzgün olduklarını belirten DITIB yetkilileri, tekrar aynı olayın yaşanmayacağı” taahhüdünü verdi.

Bu yüzden, “genel kalite kontrolü” bu etkinlikte yapılmadığı için, DITIB heyeti icra edilen performanstan “şaşkınlık duymuştur” denildi.

Açıklamanın sonunda, “yapılan bilgimiz dışında olmuştur ve  tasvip etmiyoruz.” ifadesine yer verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre öğrencilerin sergilediği performans, Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün kazandığı askeri bir zaferi anlatıyor
<< Önceki Haber Almanya DİTİB camisinde çekilen bu görüntüyü konuşuyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER