Almanya'da yılbaşında kadınlara tacizle ilgili polise eleştiriler artıyor


Almanya'da yılbaşı akşamı kadınlara taciz ve soygun olaylarının Köln ve Hamburg'la sınırlı kalmadığı, Düsseldorf gibi başka kentlerde de yaşandığı ortaya çıktı. Yılbaşı akşamında yaşananlarla ilgili Köln'den şikayetçi kadın sayısı 121, Hamburg'dan 50'yi geçerken Düsseldorf'ta da benzer olayların yaşandığı bildirildi. 11 kadının şikayetçi olduğu Düsseldorf'ta polisi toplam 2 bin 224 hırsızlık şebekesi zanlıları hakkında soruşturma yürütüyor. Diğer yandan yılbaşı akşamı Köln merkez tren istasyonu meydanında kadınlara kitlesel taciz ve soygunlarla ilgili Köln polisine eleştiriler artıyor.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger Köln polisinden taciz ve soygun saldırılarıyla ilgili acil bir rapor istedi. Bild gazetesi ise yılbaşı akşamıyla ilgili polisin tuttuğu tutanağın olaylarda polisin ne kadar çaresiz kaldığını ortaya koyduğunu aktardı. Bild gazetesinin ulaştığını bildirdiği tutanakta, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı o meydandaki "çoğu göçmen kökenli erkeklerden oluşan" kalabalığın kendinden geçmişliği, şok olmuş ağlayan çocuklar, savunmasız insanlar ve güvenlik güçlerine şişe ve maytaplar atılması gibi manzaralar aktarılıyor.

DBR: ŞİMDİYE KADARKİ DELİL DURUMU MAHKEMELER İÇİN ZAYIF

Düsseldorf'ta da benzer olaylar yaşandığı bildirildi. Düsseldorf polisi 2 bin 244 kişi hakkında 'organize soygun şebekesi' üyesi olmaktan soruşturma yürütüyor. Söz konusu kişiler şehir merkezi ve merkez tren istasyonunda yankesicilik, uyuşturucu satışı ve soygunlardan sorumlu tutuluyor. Diğer yandan, olayların üzerinden bir hafta geçmesine rağmen soruşturmada pek bir mesafe kaydedilememesi dikkat çekiyor. Köln Polisi çok sayıda zanlıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Ancak polisin tespit ettiği şimdiye kadarki somut zanlılar, yılbaşı akşamı kadınlara taciz ve yankesicilikten yakalanan iki kişi ile yine yılbaşı akşamı kısa süreli yakalanıp bırakılan üç kişiden oluşuyor. Söz konusu beş kişinin o gece yaşanan taciz ve soygun vakalarına karışıp karışmadığı araştırılıyor. Alman Hakimler Birliği (DRB), mahkemelerin öncelikle delile ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek, Köln'de şimdiye kadarki delil durumunu "zayıf" buluyor.

Perşembe günü açıklama yapan polis sözcüsü belirlenen zanlı sayısının 16'ya çıktığını açıkladı. Bunların çoğunun fotoğraf ve video görüntülerinden tespit edildiği, isimlerinin henüz bilinmediği öğrenildi. Almanyada-yilbasinda-kadinlara-tacizle-ilgili-polise-elestiriler-artiyor-1980340.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da yılbaşında kadınlara tacizle ilgili polise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER