Almanya'da mülteci sayısı bir milyonu geçti


Avrupa'da mülteci akımının yaşandığı ana merkez olan Almanya'da ekim ayındaki 181 bin başvuru sayısı kasım ayında 200 bini geçerek rekor bir sayıya ulaştı. Kasım ayı sonunda toplamda 950 bin 827 kişinin geldiği Almanya'da özellikle Türkiye ile yapılan anlaşma sonrasında gelenlerin sayısında yarı yarıya azalma yaşandı.

Günlük gelen mülteci sayısının ortalama dört bin olduğu ifade edilirken kayıtsız olarak ülkede çok sayıda mültecinin de yaşadığı ifade ediliyor.

Mülteci başvurularına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken aylık sadece 30 bin başvurunun sonuçlandırılması eyalet hükümetlerinin tepkisini çekiyor. Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer, aşırı yoğunluğa yönelik daha fazla mesai önerisi getirerek "Durum kaldırılabilecek gibi değil. Pazartesi-Cuma mesaisi ile bu dönemlerde çalışamayız. Belediyelerde ve eyaletlerde vardiya sistemine geçildi ve hafta sonu çalışmaları yapılıyor." dedi ve göç kurumunun da aynı şekilde mesai yapmasını istedi.

Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewentz, "Bizdeki bilgilere göre 300 bin değerlendirilmemiş başvuru var ve önümüzdeki aylarda birkaç yüz bin daha yeni başvuru gelecek. Cumartesi ve pazar günleri de çalışılmalı." şeklinde konuştu. Mecklenburg-Vorpommern İçişleri Bakanı Lorenz Caffier "Bu tür durumlarda mesai düşünülmeli." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da mülteci sayısı bir milyonu geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER