Almanya’da denklik için müracat edilecek site

Almanya’ya göç etmiş akademisyenlerin faydalanabileceği internet sayfası açıldı

SHABER3.COM

Almanya’ya göç etmiş akademisyenlerin faydalanabileceği internet sayfası mevcut. https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php, isimli sitede denklik, göçmen kökenlilerin diplomaları hakkında bilgi alınabilen, Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin (BAMF) hazırladığı bir site.

Site, öncelikle Almanya dışında bir meslek diploması alan burada mesleklerinde çalışabilmek için resmi bir ”denklik kararına” ihtiyaçları olup olmadıklarını öğrenmek isteyen kişilere hitap ediyor.

Denklik almak, çok sayıda meslekte gerekli. Doktor, öğretmen veya yaşlı bakıcısı gibi düzenlemeye tabi mesleklerde veya Almanya’daki iş olanakları anlatılıyor. İnternet sitesi Almanca ve İngilizce olarak hizmet veriyor.

Buna ek olarak yabancı mesleki yeterlilik denklikleri konusunda en önemli bilgiler aşağıdaki dillerde bulunuyor. Arapça, Yunanca, İtalyanca, Lehçe, Romence, İspanyolca ve Türkçe.

Mobil kullanım için ayrıca denklik konusunda yedi dilde bilgi veren ”Anerkennung in Deutschland” uygulaması da bulunuyor. Almanca, İngilizce, Arapça, Dari, Farsça, Paschtu ve Tigrinya.
<< Önceki Haber Almanya’da denklik için müracat edilecek site Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER