Almanya'da 5 bine yakın mülteci çadırlarda yaşıyor


Almanya'ya sığınan 1 milyondan fazla mültecinin küçük bir bölümü kış ortasında çadırlarda yaşamaya devam ediyor.

Alman Haber Ajansı'nın (dpa) bir anketine göre hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu bugünlerde mültecilerin çoğunluğu evlere yerleştirilmesine rağmen, yaklaşık 4 bin 500 mülteci hâlâ çadırlarda yaşıyor. 16 eyaletin 10'u mültecileri sabit konaklara yerleştirirken, Bremen, Hamburg, Baden-Württemberg, Aşağı Saksonya ve Saarland gibi eyaletler henüz mültecilerin tamamına sabit konaklama sağlayamadı.

Bremen'de yaklaşık 500 mülteci sonradan ısıtıcılarla donatılan çadırlarda yaşıyor. Kışın başlamasıyla birlikte 730 mülteci spor salonu ve okullara yerleştirilmişti. Hamburg'da ise 550 mülteci asker çadırlarında kalmaya devam ediyor. Saksonya'da yaklaşık bin 300 mülteci çadırlarda yaşarken, Saarland'da 240 kişilik çadır köye geçen sene aralık ayında 120 Suriyeli mülteci yerleştirildi. Baden-Württemberg'te (BW) büyük çadırda kalanların sayısı ise bin 500 olduğu belirtildi. BW İçişleri Bakanlığı, güney batıya gelen mülteciler için çadırların tampon hizmeti verdiğini bildirdi. 28 bin mültecinin alındığı Aşağı Saksonya'da ise yaklaşık 560 mülteci çadırda kalıyor.

Thüringen, Mecklenburg-Vorpommern, Kuzey-Ren Vestfalya ve Hessen'in yanı sıra Rheinland-Pfalz, Schleswig-Holstein ve Brandenburg'taki mültecilerin tamamı sabit konaklara yerleştirildi. Berlin'de ise açık havada bulunan çadırlar eski Tempelhof Havalimanına kaydırıldı. Bavyera'da Almanya'ya ilk gelen mültecilerin kalması ve diğer eyaletlere dağıtılması için kurulan iki çadır hizmet vermeye devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da 5 bine yakın mülteci çadırlarda yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER