Almanlar'dan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezine tam not


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) konuğu olan Darmstadt ile Hanau Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, kente kazandırılacak Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ne hayran kaldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Direktörü Martin Proba ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek'i konuk etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, 36 bine yakın üyesiyle BTSO'nun Türkiye ekonomisine yön veren ticaret ve sanayi odalarından birisi olduğunu söyledi.

Bursa'dan Almanya'ya 1100'e yakın firmanın ihracat yaptığını kaydeden Kuş, Bursa'da ise 137 Almanya sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini dile getirdi. İsmail Kuş, "Almanya bizim en önemli ticari partnerimiz. Alman iş dünyası ile Bursa iş dünyasını yeni işbirliği platformlarında buluşturarak, ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz." diye konuştu.

"YENİ TİCARİ KÖPRÜLER KURALIM"

Hanau TSO Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek ise Almanya'da 2 milyondan fazla Türk vatandaşının olduğunu söyledi. Almanya'da bir zamanlar çalışanı olduğu 85 yıllık bir Alman inşaat malzemesi firmasını 2004 yılında satın alarak patronu olduğunu hatırlatan Taşdirek, Türklerin Almanya ekonomisine büyük kazanımlar sağladığını belirtti. Bursa ile Hanau arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeyi istediklerini vurgulayan Taşdirek, "Bursa'yı yakından takip ediyorum. Bursa'nın ve BTSO'nun gücünü çok iyi biliyoruz. Bizler de Hanau iş dünyası olarak Bursa ile işbirliğimizi daha fazla artırarak, iki bölge arasında yeni ticari köprüler kurmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Darmstadt TSO Uluslararası İlişkiler Direktörü Martin Proba ise Bursa ekonomisi ve BTSO'nun çalışmalarından övgüyle bahsetti. BTSO öncülüğünde TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi destekleriyle hayata geçecek Gökmen Uzay Eğitim Merkezi'nin projesine hayran kalan Proba, Darmstadt'ın uzay teknolojileri konusunda Almanya'nın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Almanlar'dan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezine tam not Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER