Alman yetkili: Rus aşısını alırız, bir şartla...

Almanya Sağlık Bakanlığı, Rusya’da geliştirilen "Sputnik V" isimli Koronavirüs aşısının Avrupa pazarına erişiminin, henüz yeni başlayan üçüncü kademe dahil araştırmanın tüm aşamaları hakkında veri sağladıktan sonra mümkün olacağını belirtti.

SHABER3.COM

Almanya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hanno Kautz, basın brifinginde, “Genelde bir ilaç şirketi, eğer bir pazara girmek istiyorsa ve erişim talep ediyorsa bu verileri açıklamak zorunda.” dedi.

Rusya Sağlık Bakanlığı önceki gün yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı Gamaleya Enstitüsü ve Rusya Doğrudan Yatırım Şirketi tarafından geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini duyurmuştu. 

Rusya, Koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aşının gereken tüm kontrollerden geçtiğini ve kalıcı bağışıklık oluşturduğunu iddia etmişti.

KLİNİK TESTLERİ TAMAMLANMADI

Rusya’dan gelen aşı açıklamasını şüpheyle karşılayan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ilk yeni aşının ortaya çıkmasına sevineceğini, ama Sputnik V’in yeterince test edilmediğini, özellikle de Avrupa’da aşının yaygın kullanıma girmesi için gereken klinik testlerinin üçüncü kademenin yapılmadığını söylemişti.

Gamaleya Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, sivil dolaşımın üçüncü safha olacak şartlarda çözüme kavuşturulacağını söyledi. 

Aşının sivil dolaşımda kullanılması esnasında paralel olarak gözlemin yapılacağını belirten Gintsburg, insanlarda herhangi yan etkisinin ortaya çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı’nın izni geri çekme yetkisine sahip olduğunu kaydetmişti.
<< Önceki Haber Alman yetkili: Rus aşısını alırız, bir şartla... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER