Alman vatandaşı Elazığ'da tutuklandı, bakın nasıl Hamburg'a dönmeyi başardı

Sosyal medya paylaşımlarında "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle önce tutuklanan ve daha sonra hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılan Alman vatandaşı Kürt kökenli İlhami A. Gürcistan üzerinden Hamburg'a dönmeyi başardı.

SHABER3.COM

Artigercek.com sitesinden Süheyla Kaplan'ın haberine göre Elazığ'da Ağustos ayı ortalarında tutuklanan 47 yasındaki Alman vatandaşı İlhami A. "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra cezanın infazı ertelenerek İlhami A.’ya yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN HAMBURG'A DÖNMEYİ BAŞARIDI

İlhami A. Alman vatandaşı olmasına rağmen yurtdışı yasağı getirilmesinin hukuk kuralları ile bağdaşmadığını belirterek, kaçak yollarla Gürcistan'a gittiğini ve daha sonra buradan Alman resmi dairelerle iletişime geçerek Hamburg'a dönmeyi başardığını söyledi.

Gürcistan resmi birimleri ülkeye illegal giriş yapılmasından dolayı İlhami A.'nin Almanya'ya gitmesine önce karşı çıktı ancak daha sonra para cezası ödenerek ve Alman resmi birimlerin de katkısıyla bürokratik engeller aşılmış oldu.

"ALMAN RESMİ MAKAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hamburg Havalimanı'nda dün ailesi ve arkadaşları ile karşılanan İlhami A. Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada "Başta Alman resmi makamları olmak üzere gerek cezaevi boyunca gerekse Türkiye'de kaldığım süre içinde desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütlerine, arkadaşlarıma ve konuyu sürekli gündemde tutan bazı basın organlarına teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE 30 YILDA HİÇ DEĞİŞMEDİ"

İlhami A. 1980'li Almanya'ya mülteci olarak geldiğini, yine otuz yıl sonra Alman vatandaşı olarak ülkeye giriş yaptığını hatırlatarak "30 yılda Türkiye'nin siyasi tarihinde hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Dün ne işe bugün de o. Kürt ve Aleviler dün de bedeller ödüyordu, bugün de.  Türkiye'de aydınlar, muhalifler yoğun baskı altında" dedi.

1992 yılından beri Hamburg kentinde ikamet eden ve taksicilik yapan İlhami A. annesini ziyaret etmek için gittiği Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıbaşak köyünde 14 Ağustos tarihinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Tutuklanarak Elazığ'daki cezaevine gönderilen İlhami A. Facebook hesabı üzerinden "terör örgütü propagandası" yapmakla suçlandı.
<< Önceki Haber Alman vatandaşı Elazığ'da tutuklandı, bakın nasıl... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER