Alman polisii defa mülteci yurtlarına yüzlerce kez müdahale etti


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yılın ilk yedi ayında polisin mülteci yurtlarına bin 288 defa müdahale ettiği açıklandı.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jager, mülteci yurtlarında işlenen suçun daha çok hırsızlık, yağmalama ve yaralama olayları oldukları vurgulandı. Mülteciler arasında kavgaların çokluğuna da işaret edilen açıklamada buraya sığınan insanların genellikle farklı inanç ve kültürden gelmelerine rağmen çok dar alanlarda birlikte barınmak zorunda kaldıkları belirtildi. Sadece bu sebeplerden dolayı Dortmund ve Bielefeld illerindeki mülteci yurtlarına polisin 140 defa müdahalesinin söz konusu olduğu bildirildi.

Söz konusu olaylarda ise toplam 364 mültecinin zarar gördüğü ve 475 kişinin ise suçlandığı kaydedildi. Bu sayının yüksek olması sorgulanırken muhalefet partileri bunun sebebinin içişleri bakanlığının mülteci akınını yönlendirememesine bağlıyorlar.

Diğer taraftan son aylarda artan mülteci yurtlarına saldırıların Neonaziler tarafından yapılıp yapılmadığı da gündemdeki önemli sorulardan. Bakan Jager'e göre bunlar 'organizeli bir Neonazi saldırısı değil.' Fakat buna rağmen saldırılar yılın ilk altı ayında beş kat artmış durumda.

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın bu saldırıları yakından izlediği ve geniş çaplı bir raporu eyaletlere verdiği ifade ediliyor. 2014 yılından beri Federal Kriminal Dairesi (BKA) bünyesinde 'Clearingsstelle' Bürosu'nun mültecilere ve yurtlarına olan saldırıları izledikleri belirtiliyor. Burada oluşturulan raporlarda daha sonra eyalet kriminal dairelerinin bilgisine sunuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Alman polisii defa mülteci yurtlarına yüzlerce kez müdahale... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER