Alman Gazetecilerden Türkiye'deki meslektaşları için kampanya

Almanya’dan yazar ve gazeteciler, Başbakan Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın Türkiye’de düşünce özgürlüğü için çabalamaları talebiyle bir imza kampanyası başlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalarda yüzlerce gazeteci ve aydın hedef haline gelirken, Türkiye’de cezaevinde tutuklu olduğu bilinen gazeteci sayısı 104’e ulaştı.

Alman Gazetecilerden Türkiye'deki meslektaşları için kampanya

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Uluslararası Yazarlar Derneği PEN’in Almanya şubesi, Alman yayınevleri, kitabevlerinin çatı kuruluşu Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’den Türkiye’de düşünce özgürlüğü sağlanmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı.

 MERKEL VE JUNCKER’E ÇAĞRI: DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ PAZARLIK KONUSU YAPMAYIN

Change.org sitesinde, “Bayan Merkel, Bay Juncker: Türkiye’den düşünce özgürlüğü isteyin” başlığıyla başlatılan imza kampanyasında Federal hükümet ve AB Komisyonu’ndan Türkiye’deki durumla ilgili olarak somut bir tavır takınmaları, düşünce özgürlüğünü uzlaşmasız bir biçimde talep etmeleri ve pazarlık konusu yapmamaları istendi.

#FREEWORDSTURKEY
<< Önceki Haber Alman Gazetecilerden Türkiye'deki meslektaşları için kampanya Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER