Alman futbolundan mültecilere tam destek


Bundesliga ve 2. Bundesliga'da oynayan 36 takım bu hafta kollarında "Wir helfen – #refugeeswelcome" yazılı logoyla çıkıp taraftarlarını ve halkı mültecilere karşı yardım için harekete geçirmeyi planlıyor. Ligin ana sponsoru Hermes'in öncülük ettiği kampanyaya tüm takımlar açık destek verdi.

Tarihinin en büyük mülteci akınıyla karşı karşıya bulunan Almanya'da futbol kulüpleri de yardım çağrısına katılma kararı aldı. Almanya 1. ve 2. lig takımları da bu haftaki maçlara formalarının kollarında 'Wir Helfen-#refugeeswelcome yardım ediyoruz, hoşgeldiniz mülteciler' yazılı logoyla çıkarak yardım aksiyonuna destek verecekler.

Bundesliga ve 2. Bundesliga'dan 36 takımın destek verdiği aksiyona her iki ligin de ana sponsoru Hermes firması öncülük ediyor. Kendi reklam alanları üzerinden mülteciler için feragat ettiklerini söyleyen Hermes CEO'su Hanjo Schneider, aşırı sağa karşı her zaman en önde olacaklarını belirterek, "Savaştan ve açlıktan kaçan ve ülkemize sığınan bu insanlara elimizden gelen desteği sağlayacağız. Tüm takımların verdiği destek beni sevindirdi." dedi.

Kampanyaya destek veren Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler de ellerinden gelen katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ve ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. Stuttgart Başkanı Bernd Wahler ise futbolun coşkusuyla insanları bu konuda ateşleyebileceklerini ifade etti.
Augsburg yöneticisi Peter Bircks, eylemi 'Harika' olarak nitelendirdi, Darmstadt patronu Rüdiger Fritsch, "Biz bu eylemi memnuniyetle karşılıyoruz. Mülteciler için ortak bir entegrasyon için desteğe hazırız." şeklinde konuştu.

Hertha Berlin yöneticisi Michael Preetz ise girişimi 'Büyük bir organizasyon' olarak değerlendirdi ve yaşanan drama seyirci kalamayacaklarını ifade etti. Hoffenheim yöneticisi Peter Rettig ise Ren-Neckar Bölgesi olarak mültecilere destek için her türlü girişime açık olduklarını söyledi.

Hatırlanacağı gibi daha önce de Almanya'nın şampiyonluk rekortmeni Bayern Münih mülteciler için bir milyon Euro bağışta bulunacağını, bunun yanı sıra ülkeye gelen mülteci çocuklarına eğitim ve malzeme yardımı yapacaklarını açıklamıştı.

Son haftalarda da birçok futbol kulübü sahalarında oynadıkları maçlara sığınmacıları davet etmiş, bazı takımların taraftarları ise tribünlerde açtıkları 'refugees welcome' (Hoşgeldiniz mülteciler) yazılı pankartlarla dayanışma örneği sergilemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Alman futbolundan mültecilere tam destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER