Alman futbolu karıştı: Yöneticilerin evlerine rüşvet baskını


Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) Frankfurt'taki merkezinde vergi beyannamesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle mali polis tarafından arama yapıldı. 2006 Dünya Kupası organizasyonun Almanya'ya verilmesi için yapıldığı iddia edilen 6 milyon 700 bin Euro'luk şüpheli ödemeyle bağlantılı olduğu sanılan operasyon kapsamında DFB yetkililerinin evlerinin de arandığı bildirildi.

Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) Frankfurt'taki merkezinde mali şube polisleri tarafından sabah saatlerinde arama yapıldı. Frankfurt Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2006 Dünya Kupası organizasyonunun Almanya'ya verilmesi için yapılan 6 milyon 700 bin Euro'nun havalesi sırasında vergi kaçakçılığı yapıldığı şüphesi üzerine arama yapıldığı bildirildi.

50'den fazla yetkilinin katıldığı aramalar, DFB merkez binasının yanı sıra DFB Başkanı Wolfgang Niersbach, eski DFB Başkanı Theo Zwanziger ve eski DFB Genel Sekreteri Horst R. Schmidt'in evlerinde de gerçekleştirildi. Başsavcılık, sanıkların vergi beyannamesinde, vergi miktarını düşürmek suretiyle kurum, işletme ve dayanışma vergisi borçlarını azaltmakla suçlandıklarını açıkladı.

Açıklamanın devamında ise 2005 yılında Dünya Şampiyonası kapsamında düzenlenen kültür programı için yapılan 6 milyon 700 bin Euro'luk ödemeyi vergi beyannamesinde masraf payı olarak gösterildiğini, aslında meblağın farklı bir amaç için kullanılmak üzere federasyona verilmesi nedeniyle, vergilendirecek miktardan düşürülmesinin yasal olmadığı bildirildi.

BECKENBAUER, HATA YAPTIĞINI KABUL ETMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Der Spiegel dergisi, Almanya'nın 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için DFB üyelerinin rüşvetle dört Asyalı delegenin oyunu satın aldığını iddia etmişti. Ancak DFB Başkanı Niersbach ise dönemin Dünya Kupası Organize Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer'in, FIFA Başkanı Joseph Blatter ile 2002 yılında, 2006 Dünya Kupası'na Almanya'nın ev sahipliği yapması için 6,7 milyon Euro karşılığında anlaştığını söylemişti.

Dönemin Adidas CEO'su Robert Louis-Dreyfus tarafından temin edilen bu miktarın, FIFA'dan alınacak 170 milyon Euro'yu garantilemek için ödendiğini savunmuştu. Ancak, eski DFB Başkanı Theo Zwanziger, Dünya Kupası başvurusu sırasında Beckenbauer'in rüşvetin dışında başka bir seçeneğinin olmadığını da savunmuştu. Beckenbauer ise Dünya Kupası'nı satın alınmadığını savunmuş fakat hata yaptığını da kabul etmişti.
futbolu-karisti-Yoneticilerin-evlerine-rusvet-baskini-1930075.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Alman futbolu karıştı: Yöneticilerin evlerine rüşvet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER