Alman Bakanlığı: Üniversitelerde yabancı düşmanlığına tahammülümüz yok


Almanya'da Hogesa benzeri ırkçı ve yabancı düşmanı kişi ve gurupların son haftalarda meydanlarda boy göstermeleri Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Bilim ve İnovasyon Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakanlık, KRV'deki yüksek okulları da yanına alarak birlikte üniversitelerde dışlayıcı ve yabancı düşmanı tavırlara tahammüllerinin olmadığını açıkladı.

KRV Bilim ve İnovasyon Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Ülkemizde artan yabancı düşmanı ses ve saldırılara, kışkırtma nefret söylemlerine ülkede ve toplumumuzda yer yoktur. Son zamanlarda bunların sayısı internette de artmış durumdadır. Ama üniversiteler mülteci konusunun dengeli, soğukkanlı ve saygı içinde ele alınıp tartışıldığı ve çözümler arandığı yerlerdir." ifadelerine yer verildi. Bunun için aydın düşünceye, açık fikir alışverişine, çoğulcu düşünceye ve toleransa ihtiyaç olduğu dillendirildi. Üniversite ve Bilim Bakanlığı yüksek okullardaki öğrenciler arasında atmosferin bozulmaması için yaptıkları açıklamada ayrıca "Aktüel gelişmelerde gösteriyor ki, Hüsnü kabul kültürü her tarafta gerekiyor. Biz ısrarlı bir şekilde hoşgörülü beraberliğimizin arkasında olacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi insan haklarına saygısı olmayan halkı kışkırtıcı slogan ve şiddet olayları ile tehdit edilmesine fırsat vermeyeceğiz." denildi.

Açıklamada ayrıca, yabancı öğrencilere eyalet üniversitelerine gelip eğitim almaları için çağırıda bulunuldu. Yabancı öğrencilerle bilimin ve araştırmanın renklenip, zenginleşeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Eyalet üniversitelerimizde 82 bin yabancı öğrenci eğitim görmektedir. Bu da gösteriyor ki, yüksek okullarımız dünyaya açık ve uluslararası olarak bilinip tanınıyor." denildi. Açıklama "Eyalette, Almanya'da ve Avrupa'daki üniversite çalışanları, her türlü yabancı düşmanı tavırları kınıyor." cümlesi ile noktalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Bakanlığı: Üniversitelerde yabancı düşmanlığına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER