‘Alim'e sebep olanlar, onu geri veremezler ama itibarımı ve silahımı geri istiyorum'

Şırnak’ta görev yapan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde ‘açılım sürecine’ tepki gösteren ve ordudan atılan Yarbay Alkan, “Cemaatçi değilim” diye konuştu ve “Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum!” dedi.

SHABER2.COM


“Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum!”

Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos 2015'teki cenaze töreninde “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm' diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş' diyor” diye tepki göstermişti. 

Şehit Aileleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni ziyaretinde de “Dağdaki terörü, şehre indirdiler” eleştirisinde bulunan Yarbay Mehmet Alkan, Hizmet Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılmıştı. 

Bütün hakları elinden alınan, silahına, kimliğine el konulan Alkan, “Ben bu kararı tanımıyorum. Saygı da duymuyorum” dedi. 
Neden atıldığı konusunda Jandarma Genel Komutanlığı'na gittiğinde içeriye alınmadığını belirten Alkan şunları söyledi:

'Cemaatçi değilim'

"Bir şehit kardeşinin görevine bu şekilde son verilmesi kabul edilemez. Halka silah atanlarla aynı kefeye koyulmayı asla kabul etmiyorum. Benim Cemaat üyesi olmam mümkün değildir. Kimsenin şehit Alimin (Şehit yüzbaşı Ali Alkan) ruhunu incitmeye hakkı yoktur. 21 Temmuz 2016 tarihinde haber7.com sitesinin çıkardığı ve diğer medya ile sosyal medyaya yayılan “Telekom'u basma” haberi de amaçlı olarak yapıldı. Terör örgütü lideri veya seri katiller dahi yargılanırken ve savunma hakkı verilirken, 26 yıllık meslek hayatıma son verildiğini gece yarısı Resmi Gazete'den öğreniyorum. Bu haksızlıktır. Elbet bu günler de geçecektir.

‘TBMM OLAYA EL KOYMALI'

Doğru duvar yıkılmaz. Zalimler mazlumların gözyaşında boğulur. Cemaat'le bağlantım olamaz. Kimlerin Cemaat destekçisi, hamisi olduğunu herkes biliyor. Yapılan işlem kanunla düzenlenecek bir alan değildir. Millet Meclisi olaya el koymalıdır. Yetki gaspı söz konusudur. Ayrıca Olağanüstü Hal Kanunu böyle bir yetkiye izin vermemektedir. Terörle mücadele edilsin ama hukuk ilkeleri içinde.

‘SİLAHIMI GERİ İSTİYORUM'

‘Alim'e sebep olanlar, onu geri veremezler ama itibarımı ve silahımı geri istiyorum. Bana haksızlık yapıldığını aklı selim milyonlarca vatandaş görüyor. Her gün bana yüzlerce destek mesajı gönderiyorlar. Erzincan'dan bir vatandaş, ‘para gönderemem ama un, peynir, salçanı gönderirim' diyor.

Sözcü
<< Önceki Haber ‘Alim'e sebep olanlar, onu geri veremezler ama itibarımı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER