Alıcısı çıkmayan 35 kiloluk karpuzlar elde kaldı


Türkiye'nin karpuz üretiminde önde gelen tarım alanlarından birisi olan Bafra Ovası'nda bu yıl kavun ve karpuz ekenler emeklerinin karşılığını alamadı. Ürünlerini pazarlamada zorlanan üreticilerden Adem Taşcıoğlu ise karpuzlarının gereğinden fazla büyümesi sebebiyle müşteri bulamamaktan dertli.

Samsun'un Bafra Ovası'nda 32 mahallede, yaklaşık bin 500 çiftçi 10 bin dekar alanda karpuz üretimi yapıyor. Ağıllar Mahallesi'nde karpuz üretimi yapan Adem Taşcıoğlu, "Bir dönüm arazide deneme üretimi yaptım, yaklaşık bir TIR kasasını dolduracak kadar karpuz oldu. Ancak karpuzların en ufağının 20, en büyüğünün ise 35 kilo olması yüzünden alıcı çıkmadı. Görüştüğüm halci tüccarlar ise karpuzların çok büyük olduğundan satışının zor olacağını söylediler." diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Bafra Sebze ve Meyve Hali'nde komisyonculuk yapan Ayhan Şükür de bu yıl karpuzun bol olmasından dolayı gerektiği ilgiyi görmediğine dikkat çekti. İri karpuzların daha zor müşteri bulduğunu dile getirin Şükür, "Bu boy karpuzların alıcısı yok. Çekirdek aile düşünüldüğünde kesildiğinde bir kerede bitirilebilecek kilodaki karpuzların alıcısı artmaktadır. Bu çalışmayla, istendiğinde Bafra Ovası'nda böylesine büyük karpuz yetiştiğini görmüş olduk. Bu yıl ülkemizde karpuz ekimi aşırı olduğundan karpuz para etmiyor. Karpuzun toptan 30-40 kuruş olması gerekirken bugün 10 kuruşa bile alıcısı yok. Karpuz üreticisi çok zor durumda. Yaptığı masrafı bile alamıyor. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için acilen üretim planlaması yapılmalı." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Alıcısı çıkmayan 35 kiloluk karpuzlar elde kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER