Ali Ünal’ın kaleme aldığı 'Yüce İslam Ahlakı' kitabı yayınlandı!

Araştırmacı yazar Ali Ünal’ın kaleme aldığı, Işık Yayınları tarafından basılan “Yüce İslam Ahlakı”, dinimizin en temel esaslarını oldukça anlaşılır bir dille okuyucuya aktarırken, müminlerin hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğine ışık tutuyor.

Ali Ünal’ın kaleme aldığı 'Yüce İslam Ahlakı' kitabı yayınlandı!

İslam dini, fert ve toplum temelinde insan için neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilip hayatı buna göre tanzim etmiştir. 

Bir Müslüman hayatını Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, dinimizin buyurduğu şekilde yaşamalıdır. Yaradana karşı, çevresine ve kendisine karşı sorumlulukları bulunan gerçek bir mümin,yaşamını;inancının gerektirdiği şekilde, kendisinden yerine getirmesi beklenen kurallar, ödevler ve haklar üzerine kurmalıdır. 

Özellikle İslam’da Temel Kavramlar konusundaki çalışmaları ve Kur’an-ı Kerim meal tefsirleriyle dikkat çeken Ali Ünal’ın kaleme aldığı Yüce İslam Ahlakı adlı eser, gerçek bir müminin hayatını nasıl yaşaması gerektiğini Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimiz’den hadisler ışığında okuyucuya sunuyor.

Eser, aile içi görevlerimizden, hayatın kutsallığına; intihardan, iftiraya; dedikodudan, ırk ve renk ayrımına; hürriyet hakkından, adil yargılanma hakkına; azınlık haklarından, kadın haklarına kadar çok geniş bir yelpazede görüşler sunuyor. Gerçek bir müminin İslam ahlakına göre yaşaması için neler yapması gerektiğinden bahsettiği gibi, neler yapmaması gerektiğine de değiniyor. Tüm bunları anlatırken Kur’an-ı Kerim’den ayetlere, Efendimizin hadislerine ve İslam bilginlerinin görüşlerine de yer veren yazar, günlük hayattan örneklerle konuları daha anlaşılır kılıyor.

Sözde ahlaklı ve iyi huylu geçinen, fakat en ufak bir imtihanda derhal rengini belli edenkişilere de değinen yazar bu konuda Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendinin şu sözlerine yer veriyor: “Nice güzel huylu, yumuşak ve hümanist görünenler vardır ki, onların hayatlarında güzel ahlak ve yumuşaklık plastize bir yalan ve hemen kırılacak bir kristal gibidir. Küçük bir öfke, az bir şiddet,hafif bir damara dokundurma, onların gerçek yüzlerini ve hakiki düşüncelerini ortaya çıkarmaya yeter.Güzel ahlakla donanmış bir sine, ihtimal Cehennem’e konsa bile tavrını değiştirmez. Orada da hilm u silm çizgisinde yaşar; zebanilerle hasbihal eder, başına gelenleri geniş bir yürekle karşılar.Güzel ahlaka açık bir gönül, geniş bir mekana benzer ki, dünya kadar gaile dolsa da, o yine öfkesini, şiddetini gömebilecek bir yer bulabilir.”
Kur’an-ı Kerim’in tüm zaman ve mekanlarda geçerli olan evrensel değerleri temelinde hazırlanan Yüce İslam Ahlakı, her müminin kitaplığında bulunması elzem, tekrar tekrar okunacak eşsiz bir referans kitap...

<< Önceki Haber Ali Ünal’ın kaleme aldığı 'Yüce İslam Ahlakı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER