Ali Ünal: AKP'li halkımız, dördüncü defa yaşadığımız sürecin iradî sürükleneni

Ali Ünal: AKP'li halkımız, dördüncü defa yaşadığımız sürecin iradî sürükleneni

(...)

3. 17?25 Aralık'la sarsılan ve bazı yetkililerinin iktidar olmaya mahkûm bulunduklarını itiraf ettiği AKP, 7 Haziran'da tek başına iktidar olamadı. Erdoğan, “400 milletvekili verin, bu iş huzur içinde çözülsün;” bazı AKP yetkilileri, “7 Haziran'da tek parti iktidarı gerçekleşmediği için istikrarsızlık doğdu... Artık çözüm süreci yok; çünkü reyleri HDP aldı....” diyordu. İnsan, “PKK da bölgede planların hedefine ulaşması için AKP tek başına iktidar olsun diye mi terörü yeniden başlattı? IŞİD de Türkiye içinde aynı maksada mı hizmet ediyor?” diye sormadan edemiyor.

4. Erdoğan, ABD'de 3 Müslüman genç öldürülünce Obama ve Biden'e “Biz siyasîler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Çünkü halk size oylarını verirken ‘Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor.”; Fransa'ya da Charlie Hebro'ya yapılan terör saldırısı karşısında “Sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu?” diye sesleniyordu. Erdoğan, Türkiye'deki terör eylemlerinin asıl sorumlusunu ilan etmiyor mu?

5. Türkiye, 2002 Kasım'ından beri, 1950-1960, 1965-1980, 1983-2001 yılları arasında yaşadığı manzaranın dördüncüsünü yaşıyor. Ve bugün AKP, bir zaman MİT kontraterör dairesi başkanlığı yapmış Mehmet Eymür'ün fabrikatör, yani ülkesinde kendisine çalıştığı yabancı ülke adına kaos çıkarmakla görevli ajan olarak nitelediği Doğu Perinçek ve partisi dahil darbecilerle, “Ülkede oluk oluk kan akıtacağız” diyen ve çetecilikten hüküm giymiş kişi ve organizasyonlarla el ele. Ama maalesef AKP'li halkımız, dördüncü defa yaşadığımız sürecin iradî sürükleneni ve dolayısıyla “Yazılan, yazıldığına varacak.”
<< Önceki Haber Ali Ünal: AKP'li halkımız, dördüncü defa yaşadığımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER