'Hocaefendi'ye kutsiyet atfetme' yalanı

Mehtap Televizyonunda yayınlanan Algılar ve Gerçekler programı toplumda oluşturulan yanlış algıları düzeltmeye devam ediyor.

'Hocaefendi'ye kutsiyet atfetme' yalanı

Algılar ve Gerçekler’de İlahiyatçı  Ö. Faruk Şentürk  ve Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan “Kim, kimi kutsal görüyor?” sorusu çerçevesinde, kendi partisinden bazı milletvekillerinin, dönemin bir siyasi parti başkanı için “O, bizim için ikinci peygamber gibidir” dediği ve “Âllah’ın bütün sıfatlarını üzerinde toplayan lider” diye haykırdıkları halde hiçbir imanî ve İslâmî düzeltmede bulunmayanların, kalkıp da sevenlerinin Fethullah Gülen Hocaefendi'ye olan saygı ve hürmetini, “Onu kutsal görüyorlar” diye çarpıtan zihniyeti mercek altına aldı.


“SEVENLERİNİN HOCAEFENDİYİ PEYGAMBER GİBİ GÖRDÜĞÜ YALANINI ATANLAR, HİÇBİR ESERİNDE BU İDDİAYI GÖREMEZLER”

Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan diğer taraftan sevenlerinin Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Peygember gibi gördüğü yalanını atanların Hocaefendinin eserlerine hiç bakmadıklarını, böyle bir iddianın ne kitaplarında ne vaazlarında asla yer almadığını, bu iddiaların aksine Hocaefendinin hep tevazu ve kendini sıfırlama gayreti içinde olduğunu ve sevenlerine de bunu tavsiye ettiğini kaydetti.


Algılar ve Gerçekler'de 'Fethullah Gülen Hocaefendi'ye kutsiyet atfediliyor' yalanı çürütülüyor | Samanyolu Haber

“HOCAEFENDİ: NE İSALIK, NE MEHDİLİK… BEN SIRADAN BİR KUL BİLE SAYMIYORUM KENDİMİ”

Programda konuyla ilgili paylaşılan bir sohbetinde Fethullah Gülen Hocaefendi şunları söyledi: “… Bize düşse düşse Kıtmirlik düşer ve bunu Estağfurullah’a yatırım mülahazasıyla bir tevazu şeklinde de almayın katiyen. Bu benim inancım, kanaatim. Ve bu mülahaza ile hani Ashab-ı Kehf’in, (Molla) Cami’nin o sözü de çok hoşuma gider: “Ashab-ı Kehf’in köpeği Kıtmir, Cennet’e giriyor, ben de Senin (s.a.s.) arkandan kuyruğumu sallaya sallaya Cennet’e girersem kendimi bahtiyar sayarım.” Ne İsalık, ne Mehdilik… Ben sıradan bir kul bile saymıyorum kendimi. Şunu da söyleyeyim ben hırsızlık yapmadım. Adam öldürmedim, zina etmedim, ahlaksızlığa girmedim. Ama Rabbime karşı ciddi sorumluluklarım vardı. Neden onu, o aradaki şeyi dedim? Elin alemin aklına gelir ki hani, sizi mahcup etmeye hakkım yok, gelecek arkadaşları mahcup etmeye hakkım yok. Acaba ne halt karıştırdı falan derler. Ne diye sizi mahcup edeyim. Ama kulluk sadece onları yapmamaktan veya yapılması gerekli olan şeyleri yapmaktan ibaret değil. Onun için bir Kıtmir, bağışlayın kuyruğunu sallaya sallaya insanlığın iftihar tablosu arkasında, Cennet’e girme cehdi yaşayan bir Kıtmir… Yolun uludur, Kıtmir kulundur… ne anlarsanız anlayın, mankafa budiler de ne anlarsa anlasın. Ben buyum arkadaşlarım da bu. Onlar farklı düşünürlerse benim yanımda yerleri yok. Vallahi, Billahi, Tallahi kovarım. Onlardan Allah adına bir şey istiyorum, bu meselenin rüyasını bile gördüğümü onlara anlatırsam, rü-ya-sı-nı gör-dü-ğü-mü anlatırsam, ellerine birer sopa alıp kafamda parçalamazlarsa, iki elim iki yakalarında kalsın, hakkımı helal etmiyorum. Ben halimden o kadar memnunum. Hatalarım bile bazen memnun ediyor beni, bunlar olmasaydı Sana (c.c.) böyle lokomotif gibi hızlı gelemezdim diyorum. Senin (c.c.) rahmetinin enginliğini ben hatalarımın karanlığında daha iyi temaşa ediyorum. Rab! Sen (c.c.) ne büyüksün! Benim Efendim (s.as.) ne büyük!

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber 'Hocaefendi'ye kutsiyet atfetme' yalanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER