Polisin uğraştığı işlere bak! Kreşe polis baskını

Okul, dershanÜlkede güvenlik sorunu hat safhaya çıktı, her gün şehit haberleri geliyor. Fakat hükümet, işi terörü önlemek olan polisi okullara baskın yapmak için gönderiyor. Baskınların bugünkü adresi Zonguldak'tı! İl merkez ve Ereğli ilçesinde özel okul ve dershanelere polis nezaretinde baskın yapıldı.e, derken algı operasyonu kreşlere kadar uzandı.

Polisin uğraştığı işlere bak! Kreşe polis baskını

Ancak, bugünkü baskında ortaya çıkan manzara, bu kadarına pes dedirtti. Basılan okullar arasında 3-5 yaşındaki çocukların gittikleri kreş de vardı. İşte o kare, sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafı oldu. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi nezaretinde, çeşitli kurumlardan oluşan ekipler, kent merkezi ve Ereğli ilçesindeki Asır ve Elmas Özel Eğitim Hizmetleri'ne bağlı dershane ve özel okullara baskın düzenledi. Baskın sırasında kapıda polisle karşılaşan bir ailenin kayıt yaptırmadan geri döndüğü öğrenildi.

Polisin uğraştığı işlere bak! Zonguldak'da kreşe polis baskını... | Samanyolu Haber 3-5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN GİTİĞİ KREŞİ BASTILAR! Zonguldak'ta operasyonun Ereğli İlçesi ayağında yaklaşık 150 polis görev yaptı. Sabah görev dağılımı yapılmasından sonra polislerin eş zamanlı baskın yaptığı kurumlar arasında bir kreş de yer aldı. 6 yaşına kadar çocuklara yönelik eğitim verilen kreşteki aramalar sırasında içeriye kimse alınmadı. Kreşin önünde nöbet tutan polisler, yemek getiren bir kadını da geri çevirdi.
EVRAK TARTIŞMASI Ereğli'de Galaksi Özel Eğitim Hizmetleri'ne bağlı Gonca Kreş'e baskın düzenledi. İnceleme yapan ekiplerin, kreş yönetiminden evrakların asıllarını istedikleri, kreş yönetiminin asıl evrakları veremeyeceklerini ancak fotokopilerini verebileceklerini söylemesi üzerine ekiplerin bunu kabul etmediği öğrenildi. Evrakların asıllarının alınmak istenmesi durumunda kreş yönetiminin tutanaklara imza atmayacaklarını söyledikleri iddia edildi.
VELİ: ASKER ŞEHİT OLURKEN, BUNLAR NELERLE UĞRAŞIYOR!
Durumu haber alan ve kreş binasına gelen öğrenci velilerinden Abdurrahman Şentürk, bu komedinin bir an önce bitmesini istedi. Şentürk, "Sonuç itibari işle burası 0-6 yaş arası bir eğitim kurumu. Benim çocuklarımda burada kreşe gitti. Bizim çocuklarımıza burada sevgi ve kardeşlikten başka bir şey öğretmediler. Bu trajedinin, bu komedinin bir an önce bitmesini istiyorum. Ülkemize faydası yok. Ülkemizde askerlerimi şehit edilirken, ülkemizi bu tip lüzumsuz işlerle uğraşılması bir kayıptır. Dünyada insanlar nelerle uğraşıyor." dedi.
'YARIN HEM KENDİ ÇOCUKLARIMI HEM DE YEĞENİMİ BU OKULA KAYIT ETTİRECEĞİM'
Bir çocuğunu kayıt yenileme, diğer çocuğunu ise anasınıfına kayıt yaptırmak üzere özel ilköğretim okuluna gelen esnaf Nida Taşçı (35), yaşananlara tepki gösterdi. Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2 çocuğum var. Birisi anaokuluna yazdıracaktım, diğerine de kayıt yenileme yapacaktım. Kusura bakmayın çok gerginim. Burada bu tavırlar… Kayıt yenileme yaptırmadılar. Okula operasyon yapıldığını söylediler. Ben de 'biz burada çocuklarımızı eğitim öğretim için getiriyoruz, ahlaklı nesiller yetiştirilsin diye getiriyoruz. Okula operasyon ne demektir, bu nasıl bir şey, ben bunu anlamadım' dedim. Kayıt yeniletmediler. Biz de tatile çıkacaktık. Tutanak tutturduk. Yarın geleceğiz, kayıt yaptıracağız. Ve kardeşimin çocuğu vardı, Milli Eğitim okuluna gönderiyordu. Yarın onu da getirip onu da kayıt yaptıracağım buraya." diye konuştu.
'ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ' İnsanların özgür bir şekilde eğitim almalarının engellendiğini ifade eden Taşçı, şöyle devam etti: "Kime, kimin, ne için hangi şartlarda, hangi talimatla okul bastığı açıkça ortada. Benim çocuğum ilkokul 3'e gidiyor. Hem ahlaki, hem özgüven, hem saygı, hem de bu vatana, millete, bu devlete hayırlı evlat olsun diye buraya gönderiyoruz. Bizim çocuğumuz İstiklal Marşını da, büyüklerine saygıyı da, ulu önder Atatürk'ü de burada öğreniyor. Yani her şeyi burada öğreniyor. Burada her türlü eğitim var. Bunu herkes biliyor. Bu okullar yıllardır var. Şu andaki devlet büyüklerimizin çocukları da buralarda okumuşlar. Kendi çocukları kötüyse önce kendi çocuklarını alıp bakacaklar, ondan sonra gelip bizim çocuklarımıza el atacaklar. Benim çocuğumu hangi okulda nasıl okutacağıma müdahale etme hakkına kimse sahip değil. Polisler içeri almadılar. Ben de tutanak tuttum. Çok üzgünüm. Şu an elim ayağım titriyor. Güzel bir okula, böyle bir şey çok büyük bir haksızlık. Allah'a havale ediyoruz. Bize dua etmek düşer."
BU OPERASYON BÜTÜN VELİLERE YAPILMIŞTIR
Operasyonu duyunca okula gelen diğer veli Mustafa Çağdaş Meriç (49) de, "Bu yapılan operasyon sadece okula ve öğretmenlere değil, bütün velilere yapılmıştır. Buradaki suç, biz öldükten sonra evlatlarımızın arkamızdan dua okumayı öğrenmesi midir?" ifadesini kullandı.
AVUKAT ÇINAR AÇIKLAMA YAPTI
Elmas Özel Eğitim A.Ş. Avukatı Burhan Temel Çınar, gazetecilere açıklama yaptı. Avukat Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların terör örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesiyle yapıldığını söyledi. Çınar, "Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan, yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz" dedi.
Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğunu hatırlatan Çınar, "Bu dershaneler, bu kurumlar her yerde başarı kazanıyor. Bizim kanundan gizleyeceğimiz hiçbir husus bulunmamaktadır. Kişilerle ilgili arama kararı yok. Sadece kurum bazında bilgi ve belgeye dayalı aramadır. Özellikle dershaneler dönüşüm sürecinde denetlenmiş ve Milli Eğitim tarafından takdirle ödüllendirilmiş. Dolayısıyla biz suç unsuru olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.
Avukat Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini kaydetti.
Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı. Polis ve diğer ekiplerin denetimleri devam ederken, denetimlerin ne zaman sona ereceği ve baskının neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı.
Polisin kreş baskını sosyal medyada alay konusu oldu. Zonguldak ve Ereğli ilçesinde özel okul ve dershanelere polis nezaretinde baskın yapıldı. Basılan okullar arasında 3-5 yaşındaki çocukların gittikleri kreş de vardı. Polisin kreş baskını sosyal medyada alay konusu oldu.
İşte sosyal medyada yapılan bazı yorumlar:
- Şaka değil! Zaytung değil! Polis Kreş baskınında "GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ" almış.
- Bu kadar şehit varken kreş basmak en mantıklısı tabi
- 15 aylık oğluma, biberondan nasıl molotof kokteyli yapabileceğini öğreteyim bari. Yasa dışı oyun oynarken kreşi basılırsa kendini korusun:)
- Kreşi basan polisler, paralel bebeklere ait çok sayıda biberon, çocuk bezi ve patlamaya hazır lego ele geçirdi...
- Okul, kreş baslıyor da bu ülkenin Eğitimcileri,pedegogları,psikologları, hümanistleri,sosyalistleri nerde? onların ağzını kim basıyor?
- Kreş baskınıyla ne kadar güçlü bir devlet olduğumuzu kanıtlamış olduk !
- Hergün şehit haberi gelir, Silopi yanar, serbest bıraktığın İŞID'li diplomatik skandala yol açar. Ama AKP Kreş basar
- Bir tarafta ülke yanıyor, diger tarafta AK polisler paralel diye kreş basıyor. Yaziklar olsun
- Ellerinde ağır silahlarla kreş baskını yapacaklarını tahmin etmiştim; ama bu kadarına da tenezzül etmezler diye aklımdan geçiyordu.
- Polis gücü kreş, okul, dershane ile meşgul edilirken Doğudan şehit haberleri geliyor...
- Şam Fatihi olacaklardı; Kreş Fatihi oldular

<< Önceki Haber Polisin uğraştığı işlere bak! Kreşe polis baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER