Alevi Vakıfları Federasyonu: Suruç katliamını anlamak ve anlatmak lazım


Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıya sebep olanların hesap vermesi gerektiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Remzi Akbulut, şu ifadeleri kullandı: "Suruç katliamını anlamak ve anlatmak lazım. Ortadoğu bataklığı dendiğinde birileri rahatsız oluyordu. Ama görülüyor ki bataklığa girdiğinizde sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorsunuz. Benim ülkemde can güvenliğimizi sağlamak devleti idare edenlerin görevidir. Esat'ı devirmek hevesiyle desteklenen terör örgütleri bir birleriyle paslaşıyor sonuç olarak,Konsolosluğumuz rehin alınıyor. Reyhanlı da bir katliam gerçekleştiriliyor,failleri ne yazık ki doğru tanımlanmıyor bile. Suruç'da çocuk yaştaki barış güvercinleri sosyalist gençler hunharca bir saldırıyla katlediliyor.

Bütün bunları bu millete anlatacak birileri lazım. Bu zeminin oluşmasına sebep olanlar, demokratik hukuk devleti kurallarına göre hesap vermelidir. Barış ve kardeşlik ancak bunun üzerine kurulabilir.
Hesapsız ve kitapsız kardeşlik olamaz. Barışı ve kardeşliği yaşatacak olanlar, yani insan olanlar başımız sağ olsun!"
CİHAN
<< Önceki Haber Alevi Vakıfları Federasyonu: Suruç katliamını anlamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER