Berat Albayrak’a soru yasak

Dünya Enerji Kongresi’nde gazetecilerin Enerji Bakanı Berat Albayrak’a soru sormasına izin verilmedi. Bakan toplantıyı 10 dakikada bitirdi.

samanyoluhaber.com

Redhack’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Powertrans’ta yönetici olduğu ile ilgili iddialar gündemdeki yerini koruyor. Bakan Albayrak dün İstanbul’da başlayan Dünya Enerji Kongresi öncesi yaptığı ve 10 dakika süren basın toplantısında gazetecilerinden soru kabul etmedi.

Türkiye’nin enerji mottosunu (share for peace - barış için paylaş) olarak açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ‘enerjinin savaş değil, barış vesilesi’ olması gerektiğini savundu.

 Dünya Enerji Kongresi bugün, enerji dünyasının gündemini belirleyecek önemli bir buluşmaya da ev sahipliği yapacak. Bugün saat 13.30 ile 15.30 arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımıyla Liderler Konferansı düzenlenecek.

1100 gazeteci izleyecek

Bugün başlayacak oturumlar ile 13 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek kongreyi 80 ülkeden 300’ü yabancı, yaklaşık 1100 gazeteci izleyecek. 60 oturumun düzenleneceği WEC’da 60’ı bakan düzeyinde olmak üzere 270 konuşmacı, küresel enerji politikalarının geleceğine ışık tutacak.
<< Önceki Haber Berat Albayrak’a soru yasak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER