Akyürek'in avukatı 'Bu adliye binasında geçmiyor' diyerek TCK kitapçığını yırttı


İSTANBUL (CİHAN)- Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, kararın hukuki hiçbir gerekçesinin olmadığını söyledi.
Elindeki Türk Ceza Kanunu kitapçığının sayfalarını teker tek yırtan Şeker, "Bu Ceza Yargılama Kanunu bu adliye binasında geçmiyor" diyerek kitapçığı yere attı.

Hrant Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek mahkemece tutuklandı. Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, kararın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Şeker, müvekkilinin Hrant Dink dosyası kapsamında 'ihmal suretiyle adam öldürmek', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla tutuklandığını anlattı. Dosya ile ilgili hukuki olarak söylenecek bir şey olmadığını ifade eden Şeker, "Şu gördüğünüz 'Adalet Sarayı' yazıyor ama içi boş, adalet yok. İçerde olan hakimler hakim değil. Hukuk fakülteleri gereksiz. Ve hakimler sadece ve sadece siyasal iktidara veya bazı kişilere payanda olmuş, ne bileyim sanki menfaatleri için sanki karar veren insanlar konumuna gelmişlerdir. Bizim kanaatimiz şeye de gerek yok; Türk Ceza Kanunu'nda suç tanımlanmasına ve suçların unsurlarının da anlatılmasına gerek yok. Zaten hakimler bunu biliyorlar. Veya olmasın da gerekmiyor tutuklamak için." şeklinde konuştu.

TCK KİTAPÇIĞINI YIRTIP ATTI

Elindeki Türk Ceza Kanunu kitapçığının sayfalarını teker teker yırtan Avukat Adnan Şeker, "İşte tutuklama için somut delilin varlığına gerek yok. Herhangi birinin sizin hakkınızda gerçek olmayan ifade vermesi veya soruşturmadan kavuşturmadan kaçmak için yalan beyanda bulunması yetiyor. Kununlara gerek yok. Yazılı kanunlara gerek yok. Ve bir de adınız daha önce 'paralel' olarak çıkmışsa, efendime söyleyeyim siyasi görüşünüz veya hayat görüşünüz uyuşmuyorsa bunların hiçbirine gerek yok, kanunlara gerek yok, burada hedef haline gelmeniz yeterli." diye konuştu.

Tutuklama kararını eleştirmeyi sürdüren Şeker, "En basitinden soruşturmadan bahsetmeyelim diyoruz ama olayın içinde başından beri olan bir Engin Dinç'ten ifade almayan adalet veya almak istemeyen adalet onun amiri konumundaki Ramazan Akyürek'i somut delil olmadığı halde, somut delil var diye tutuklayabiliyor. Kanunlara gerek yok. Burda herhangi birinin talimat vermesi Aile Mahkemesi'nden dün gelmiş bir hakimin ceza hukukunu bilmeden yargılama yapıp savcının gönderdiği sevk yazısıyla tutuklama yapması yeterli oluyor. Bunun için bu adalet sarayına gerek yok, bu kanunlara gerek yok, bu şeylerin hiçbirine gerek yok. Bu kadar masrafa gerek yok. Hakimlere verdiğimiz maaşa yazık, bu adliyeleri ısıtmak için verdiğimiz paraya yazık, hukuk beklememiz yazık. Yazık ki yazık. Dolayısıyla bununla ilgili dosya hakkında söyleyecek bir şey yok." şeklinde konuştu.

"Bu Ceza Yargılama kanunumuz bu adliye binasında geçmiyor. Geçmediği için bir şey söylemeye de gerek yok." diyen Avukat Adnan Şeker, sayfalarının bir kısmını yırttığı Türk Ceza Kanunu kitapçığını yere attı.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Karara itiraz edecekleri bilgisini veren Adnan Şeker, "Sebepleri ve şeyleri sonuna kadar zorlayacağız. Bakalım saçmalama ve hukuksuzlukta nereye kadar gidebileceklerini görmek için itiraz da edeceğiz, Anayasa Mahkemesi'ne da gidiceğiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gideceğiz. Bunların uygulamadığı kanunları, var olan kanunları, bizim var olduğunu bildiğimiz kanunları elbet bir gün uygulayan çıkacak. Bu yaptıklarının herkes hesabını verecek. Kayıtlara şerh düşülmesi açısından bu kanun bugün yere atıldı, uygulanmıyor, yarın uygulayan insanlar çıkacaktır merak etmeyiniz." diye konuştu.

Avukat Adnan Şeker açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı. Tutuklanmasına karar verilen Ramazan Akyürek ise Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber Akyürek'in avukatı 'Bu adliye binasında geçmiyor' diyerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER