Aktif-Sen yöneticileri gazetecilerle kahvaltıda buluştu


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Karabük Temsilciliği yetkilileri Karabük'teki yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek eğitimle ilgili sorunları paylaştılar. Çebioğlu Restaurant'ta düzenlenen kahvaltı programına Aktif-Sen Karabük Temsilcisi Sezgin Kaya ve Aktif-Sen Karabük Kadın Kolları Başkanı Şengül Mısırlı katıldı.

Karabük'teki eğitim problemleriyle ilgili ortak akıl toplantıları düzenlediklerini dile getiren Aktif-Sen Karabük Temsilcisi Sezgin Kaya, toplantıda ortaya çıkan sonuçları rapor haline getirip Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edeceklerini söyledi. Sendika olarak eğitimi engelleyecek faaliyetlere karşı olduklarını ve eğitimin aksamadan devam etmesi gerektiğini anlatan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü; "Sendikalar ve eğitim çalışanları üzerinde büyük baskı kuruldu. Herhangi bir sendikaya üye olmak ya da hiçbir sendikaya üye olmamak baskıyı engellemiyor. Tüm eğitim çalışanlarının malum bir sendikaya üye yapılmaya çalışılmaktadır. İsimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla malum sendikaya üye olmayan okul müdürlerine soruşturma açılmakta ve görevden uzaklaştırılmaktadır."

Karabük genelinde Aktif-Sen üyesi müdür ve müdür yardımcısı pozisyonundaki tüm idarecilere tekrar görev verilmediğinden şikayet eden Kaya yapılan baskıları gözler önüne serdi. Yeni bir sendika olduklarını ve basınla bir araya gelmeyi düzenli hale getireceklerini ifade eden Kaya, eğitim camiasında yaşanan sorunları basınla paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif-Sen yöneticileri gazetecilerle kahvaltıda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER