Aktif İşadamları Derneği, Avrupalı işadamlarını Budapeşte'de buluşturdu


Aktif İşadamları Derneği, Macar Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Avrupalı işadamlarını Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu'nda bir araya getirdi. Başkent Budapeşte'de düzenlenen forumda Macaristan'da faaliyet gösteren ve TUSKON'un da bir üyesi olan derneğin öncülüğünde dokuz ülkeden toplamda seksen katılımcı firma ticari görüşme yaptı.

Foruma son zamanlarda art arda yaşanan terör olayları damgasını vurdu. Forumun açılış konuşmasını yapan Aktif İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesi Hüseyin Haşimov, Türkiye ve Fransa'daki terör olaylarını açık bir dille kınadıklarını belirterek bu olaylarda ölenlerin yakınlarına taziye dileklerini iletti. "İşadamları derneği olarak insanlık dışı bütün terör saldırılarını ve son olarak Paris'teki saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Forumda konuşan Macaristan İç Ticaretten Sorumlu Bakan Yardımcısı ve Devlet Sekreteri Dr. Mark Aron Lenner ekonomi ve yatırım vurgusu yaptı. Macar ekonomisinin bu türlü forumlarla daha da güçleneceğini ve ticaret anlaşmalarının refah seviyesini artıracağını sözlerine ekleyerek forumu düzenleyenlere teşekkür etti.

Program dili Macarca ve İngilizce olduğundan Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen işadamları, İngilizce, Türkçe ve Macarca simültane çeviriyle programı takip etti. Salonu tıklım tıklım dolduran işadamlarının programa kilitlenmesi gözlerden kaçmadı

Avrupa İşadamları Federasyonu (BUV) Genel Sekreteri Önder Kurt tarım ve gıdanın ekonominin en önemli ayaklarından biri olduğunu ifade ederek, Avrupa ülkelerinde karşılıklı ticaretin, bölge ülkelerinin refah seviyesinin daha da artıracağını sözlerine ekledi.

Macaristan Tarım Ürünleri Pazarlama Merkezi Genel Müdür Yardımcısı György Limpcsey, gıda ve tarım ürünlerinin ithalatının Macar ekonomisin sıkıntılarını gidereceğini ve eksiklerini tamamlayacağını ifade etti. Limpscey, amaçlarının nitelikli ürünler üretmek olduğunu ifade etti. "Amacımız Macar gıda ürünlerini Avrupa gıda ürünleri imalatının önemli bir faktörü olmasını sağlamak."

"UMARIM TÜRK VE MACAR İŞADAMLARI İÇİN KARLI BİR BULUŞMA OLUR"

Cihan Haber Ajansı'na konuşan bakan yardımcısı Dr. Mark Aron Lenner, bu türlü forumları çok yararlı bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti. "Bu tarz forumlarda işadamları bir araya geliyor ve kim kimle ve hangi şirketle buluşacak karar veriyorlar ve ticari anlaşmalar yapıyorlar." Bakanlık olarak bu tarz programlarda şirketlere yardımcı olduklarını belirten Lenner, "Umarım bu forum Türk ve Macar İşadamları için karlı bir buluşma olur." sözleriyle iyi dilek temennisinde bulundu.

Programa Almanya'dan katılan bir işadamı organizasyonu şöyle değerlendirdi:

"Muhteşem, organize de çok güzel. Hakikaten de çok verimli olacağını tahmin ediyorum. Böyle fuarların düzenlenmesi, insanları birbiriyle buluşturmak, direkt birebir kontak yapmak hakikaten de çok güzel birşey. Bu programı düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz."

Başka bir Türk işadamı ise forumdan beklentilerini şöyle ifade etti:

"Buradan olumlu sonuçlarla döneceğimize inanıyoruz. Bu tür organizasyonların yıl içinde birkaç kez tekrarlanmasının çok faydalı olacağına inanıyorum."

Yapılan konuşmalardan sonra birebir iş görüşmesine başlayan işadamları ürünlerini tanıttı ve anlaşmalar yaptı. İki gün süren forumun sağlayacağı ekonomik anlaşmaların Macar ekonomisine yaklaşık 4 milyon euro kazandıracağı tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif İşadamları Derneği, Avrupalı işadamlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER