Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan 'Aktif Buluşma'


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Sen) Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, 'Aktif Buluşmalar' kapsamında Erzurum şubesinde sendika yönetim kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi.

Aktif Sen Genel Başkan Yardımcısı Biçer, sendika eğitim salonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, sendikal olarak gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlattı. Biçer, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle memurun iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini ifade etti. Selim Biçer, diğer memur konfederasyonları ile birlikte hareket ederek, iş güvencelerini korumak istediklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Devlet memurlarının iş güvencesi, memurluk güvencesi ve devlet memurluğu kavramlarının kaldırılması için Anayasa değişikliği yapılması gerekmektedir. Bunun için Anayasa'nın 128. ve 129. maddelerinin kaldırılması ya da değiştirilmesi gerekir ki bu da oldukça zor bir süreci beraberinde getirir. Böyle bir değişikliğin eğer referandumla ve Anayasa'daki ilgili diğer maddelerle birlikte yapılması gerekirse ve işçi ve memurların aileleriyle birlikteki nüfusunun, seçmen sayısının hatırı sayılır bir kısmını teşkil ettiği de dikkate alınırsa bu yol siyasi iktidarların göze alamayacağı riskli bir girişim olur. Ayrıca ILO sözleşmeleri gibi birçok uluslararası sözleşmelere sendikaların ve üyelerin güvence altına alınmıştır, İş güvencesinin kaldırılmasını hiçbir sendika istemez. Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa, bu konuda başlatılan ortak mücadeleye katılmazsa varlığını tartışılır hale getirmiş demektir. Biz de Aktif Eğitim-Sen olarak iş güvencemize ve ekmeğimize diğer sendikalarımızla birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Sosyal sendikacılık yaptıklarını ve üyelerinin bilgi, donanımına da önem verdiklerine vurgu yapan Biçer, "Geçen 2 yılda sosyal sendikacılık ilkemizin gereği olarak üyelerimizle hayatı paylaştık. İller düzeyinde yüzlerce toplu etkinlik, binlerce kurumsal etkinlik, on binlerce bireysel etkinlikle hep alanlarda ve sektör çalışanlarının yanındaydık. Geçen 2 yılda eğitimin ve eğitimcinin gerçek sorunlarının tespiti ve çözümüne yönelik onlarca bilimsel çalışma, yüzlerce ortak akıl toplantısı gerçekleştirdik. Ayrıca Aktif Akademi Eğitimleri kapsamında üniversitelerle ortaklaşa gerçekleştirilen sertifika programları ile 2 bine yakın eğitim çalışanımızın da mesleki bilgi ve tecrübesine katkı sunduk. Geçen 2 yılda 'Bilgi paylaştıkça, güç birleştikçe artar' dedik ve eğitimin tüm paydaşlarıyla ortak doğrularda birlikte hareket ettik. Sendika üyelerinin üzerindeki ateşten bir gömlek değil, bu kadar kanunla güvence altına alınan sendika koruyan çelik bir zırhtır. Öğretmenlerimiz de çelikten bir zırhla kuşanmak istiyorlarsa Aktif Eğitim Sen veya başka sendikaya üye olsunlar." diye konuştu.

Şube Başkanvekili Aydın Amil, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın ülke genelinde ve Erzurum'da sendikacılığa yeni bir anlayış ses ve soluk getirmeye çalıştığına değinerek, şunları ifade etti: "Biz sadece hak arayan değil, hak aramak için yakıp yıkan değil, hakkı ararken hak yemeyen bir sendikayız. Üyelerimizin niteliğini artırmak için çalışan sendikayız. Sendikamız 2. yılını dolu dolu doldurdu. İki yıl gibi kısa bir sürede üye sayısı bakımından en fazla büyüyen sendikayız. Sendika bir güçtür. Gerek hukuki manada bizlere destek vermek gerekse de belli eksiklikleri ve yanlışları kamuoyuna duyurmak açısından bir güçtür. Eğitim ve öğretim alanında sadece öğretmenlere değil, tüm insanlığa muhabbeti, evrensel değerleri ulaştırmak için yola çıktık. Aktif Eğitim Sen'in üye sayısının üzerinde bir güce sahip. O gücünü de ilkelerinden alıyor. Bizim ilkelerimiz değerlidir. Bizim bu ilkelerimiz değişmeyecek. Bu ilkeler doğrultusunda sendika hizmeti vermeye devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan 'Aktif Buluşma' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER