Aksünger: Basın hürriyetinin üzerine resmen bir çökme harekâtı yapılıyor


CHP eski İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Zaman gazetesine TOMA ile gidilip yazıişlerinde arama yapılmasını, "Yaptıkları tamamen Türkiye'deki basın hürriyetinin üzerine resmen bir çökme harekâtıdır." sözleriyle değerlendirdi. Birkaç gündür Avrupa'da bulunduğunu, oradaki insanların Türkiye'de neler olduğunu öğrenmek istediğini ifade eden Aksünger, "Biz genel fotoğrafı tarif ettik ama dışarıdan baktığı zaman Türkiye'de artık demokrasinin olmadığı konusunda kendilerine göre ciddi şekilde tez koyacaklar artık, öyle görülüyor, çünkü burada hukuk devletinden bir eser kalmamış vaziyette." dedi.

Hınç ve intikam duygusuyla, muhalif olmuş veya kendilerine karşı çıkmış, oy atmamış, tasvip etmemiş herkese karşı ciddi bir hınç operasyonu yürütüldüğünü iddia eden CHP Başdanışmanı Aksünger, her seçimden sonra yapılan balkon konuşmalarında, "77 milyona bir bakacağız." şeklinde sözler sarf edildiğini ancak bunu uygulamada görmenin mümkün olmadığını söyledi. Aksünger, "Linç kampanyası, hukukun dışına taşmış vaziyette. Basın hürriyetine seçimden bir hafta önce yapılan tüm operasyonları Avrupa, gelişmiş demokrasilerinin tamamı kınadılar, uyardılar. Türkiye'de yüzde 49 oy almakla demokrasiyi içselleştiremezsiniz, böyle bir şey yok. Önemli olan, bundan sonra yapacağımız uygulamalar. Bu iktidarın, bundan önceki notlarına baktığınız zaman kendine göre karnesi zayıf bir iktidar olduğunu herkes biliyor. Şu an yaptıkları da tamamen artık Türkiye'deki basın hürriyetinin üzerine resmen çökme harekâtıdır. Bu memlekette neredeyse IŞİD'e bu kadar operasyon yapmadılar. İş dünyasına olsun, muhaliflerin hepsine aynı şekilde davranıldı. Tedirgin edici olduğunu söylemek mümkün." şeklinde konuştu.

'CESARETİ EN TEPEDEN ALIYORLAR'

Erdal Aksünger, Manisa'daki kelepçeleme hadisesinde kadınların başörtülü olup olmamasının önemli olmadığını da belirtti. Manisa'da yapılanın bilinçli bir operasyon olduğunu savunan Aksünger, "Hıncın dozajını, kamudaki kendi emir erleri gibi olanlar, talimatı iyi algılıyorlar. Onlara nasıl davranmaları gerektiğini direktifle vermeseler bile hıncın dozajından, konuşmalarından, bunları terör örgütü ilan etmekten, onlara terörist gibi davranıyorlar. Aslından insanlık hakkından öteliyorlar bir sürü şeyi. Yapılanı tasvip etmem mümkün değil. Bu aslında Türkiye'deki kolluk kuvvetlerinin cesaretini de gösteriyor. Nereden cesaret alıyorlar? Sonuçta millet için var olması gerekenler, milletin tepesine çökmüş vaziyetteler. Bunlar cesaretlerini ta yukarıdan, en tepeden alıyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aksünger: Basın hürriyetinin üzerine resmen bir çökme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER