AKSİAD üyeleri Afrika'da pazar aradı

AKSİAD üyeleri Afrika'da pazar aradı

KONYA (CİHAN)- Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren, Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyesi bir grup işadamı, Güney Afrika'ya 5 günlük ticari ve kültürel gezi düzenledi. İkili ticari görüşmeler yapan işadamları görüşmelerden umutla döndü.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin iki büyük şehrini Johannesburg ve Cape Town'i gezerek buralardaki iş fırsatlarını ve ticaret potansiyelini yerinde inceleme fırsatı bulan AKSİAD heyeti, ülkenin tarihi ve kültürel merkezleriyle burada eğitim öğretim faaliyeti gösteren Türk okullarını da gezdi.

Değişik iş dallarında incelemeler yapan işadamları ikili görüşmelerde bulundu. Güney Afrika Türk İşadamları Derneği (SATBA) Genel Sekreteri Serkan Ergül rehberliğinde Johannesburg ve Cepe Town şehirlerini gezen işadamları buradaki iş fırsatlarını yerinde görme imkânı buldu. Güney Afrika'da traktör parçası tedarikçileri ile ikili görüşmeler yapan AKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mehmet Mavcıoğlu, ülkenin tarım sektöründe büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. İkili görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleştiğini belirtti. Mavcıoğlu, Güney Afrika'nın sahra altı ülkeleri Zimbabwe, Namibya, Angola gibi ülkelerin de giriş kapısı olduğu ve buradan diğer ülkelerle ticaret yapmanın daha kolay olduğunu belirtti.

AKSİAD Başkanı Ali Lütfi Ökesli, gezinin tek kelime ile harika geçtiğini, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, tüm Afrika'nın ekonomik, sosyal ve kültürel merkezi durumunda olduğunu belirtti. Ökesli "Özellikle Cape Town ve Johannesburg kentleri, müthiş bir ticari potansiyeli barındırıyor, bu tür iş gezilerinin işadamları için ufuk açıcı özelliğinin bulunduğunu kaydeden Ökesli, "Her yeni ülkeye gittiğimizde yeni şeyler öğreniyoruz. Güney Afrika'ya beraber geldiğimiz işadamlarımız bazı iş görüşmelerinde bulundu. Görüşmeler oldukça verimli geçti. Bu tür gezilerde yapılacak iş bağlantıları ülkemiz ve şehrimizin istihdamı için büyük önem taşıyor. Yapılan her iş bağlantısı da bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AKSİAD üyeleri Afrika'da pazar aradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER