Akşener'den Demirtaş'a "kahvaltı" cevabı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 46 aydır Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın "Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim.” sözlerine cevapverdi.

SHABER3.COM

FOX TV'de "Çalar Saat" programına konuk olan İyi Parti lideri Meral Akşener, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kahvaltı mesajına cevap verdi. 

Akşener, "Haberin tamamını okumadım. Ancak şunu söylemek isterim. Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var" dedi.

"MAKULİYET ÇİZGİSİNDE HERKES BULUŞMALI"

Değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için İyi Parti'yi kurduklarını belirten Akşener, "İnsan odaklı bir bakış açımız var. Bir yere gidince diyorum ki ben propaganda yapmaya değil, sizi dinlemeye geldim. Şunu fark ediyorsunuz ki herkes aynı acıların içinde. Bu makulde buluşmak sadece eleştirmek değil, çözüm önerilerini sunmak için çıkılan bu yolculuğun meyvelerini alıyoruz." şeklinde konuştu.

Akşener, "İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar." dedi.

DEMİRTAŞ: BAŞAK'I ALIR AKŞENER'E "KAHVALTIYA GELDİK" DERDİM

Demirtaş şu açıklamaları yapmıştı: "Ben, hapishanedeki siyasetçi bir rehine olarak dışarıya bir tartışma metni sundum sadece. Bunu eksiğiyle, gediğiyle tartışıp geliştirmek, hayata geçirmek dışarıdakilerin işidir. Ben buradan kimse adına karar da veremem pratik siyasete müdahale de edemem. Bunun için pozisyonum da imkânım da yok. Dolayısıyla “nasıl” sorusunun pratikteki cevabını dışarıdaki siyasetçiler bulacak. 

Örneğin, siyasi amaçla bir araya gelmeden önce tüm liderler, sırf aile ziyareti kapsamında ve insani ilişki çerçevesinde, bir kahvaltı için herhangi bir liderin evinde buluşarak birbirlerini daha yakından tanımaya, daha iyi anlamaya gayret edebilirler. Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim."

AB'YE UYUM İÇİN KALDIRILAN İDAM GERİ GELECEKSE...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İdam cezası geri getirelim." çıkışına da temas eden Akşener, "İdam sayın Bahçeli’nin de Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde kaldırıldı. 7 Mayıs 2004 tarihli kanunda idam bütün kanunlardan çıkarıldı. Birinde Başbakan Yardımcısı Bahçeli, diğerinde başbakan Erdoğan." dedi.

"İkisi de bunu AB uyum yasaları için yaptı. Burada idam cezasından ziyade ortaklar şunu konuşmalı." diyen Akşener, "Biz Avrupa Birliği yolculuğundan vazgeçtik mi? İkide bir bunun gündeme getirilmesi demek, biz bunu AB uyum yasaları çerçevesinde çıkardılarsa, neden bundan geri döneceklerini izah etmek durumunda." ifadelerini kullandı. 
<< Önceki Haber Akşener'den Demirtaş'a "kahvaltı" cevabı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER