'Sümeyye'ye suikast'ten sonra 'Sümeyye'nin korumalarına ait silahlarla suikast' haberi de yalan çıktı!

2015 Şubat'ındaki 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' haberi yalan çıkan ve Umut Oran'a tazminat ödemek zorunda kalan Akşam gazetesi içinde yine Sümeyye Erdoğan ve suikast geçen bir manşetle çıktı. Ancak Akşam'ın haberini bu defa bizzat Cumhurbaşkanlığı yalanladı.

samanyoluhaber.com

YALANA DOYMAYAN AKŞAM

Akşam gazetesi 5 Eylül çarşamba (dün) 'Forslu silahla kaos planı' manşetiyle çıktı. 

Manşet fotosu oldukça tanıdıktı. ( Birazdan anlatacağım)



Ethem Sancak'ın sahibi olduğu gazetenin iddiasına göre 15 Temmuz'dan 10 gün Sümeyye Erdoğan'ın korumalarına ait araçlardan çalınan silahlarla o darbe girişiminin olduğu gece siyasilere yönelik suikastler yapılacak ve kaos çıkarılacaktı.

YALANA CANLI YAYIN DESTEĞİ

Aynı gruba ait 24 Haber Televizyonu gazetenin haberini 'son dakika' gelişmesi olarak verdi. 
Yayına bağlanan editör Ömer Çağlak Cumhurbaşkanlığı korumalarının çaldırdığı silahlarla suikast yapılacağına ilişkin dakikalarca süren bir telefon bağlantısı gerçekleştirdi. 

Telefon bağlantısında suikastin hedefinin kim olduğu, neden vazgeçildiği bunun nasıl ortaya çıkarıldığına ilişkin hiç bir detay da yer almıyordu. 

Ama toplum, içinde Sümeyye Erdoğan, kaos, suikast geçen kelimelerle korkutuluyordu.



AKŞAM'I CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Ancak Akşam'ın yalanı ertesi akşamı bulmadı.

Cumhurbaşkanlığı, 'Erdoğan'a aşığım' diyen aralarındaki ilişkiyi Mevlana Şems benzetmesiyle açıklayan Ethem Sancak'a ait Akşam'ı yalanladı. 

Açıklamada 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan’ın koruma aracındaki silahların çalınması konusunda medyada yer alan bazı haberlere dair bir hususun tavzihinde yarar görülmüştür. Silahların 10 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Bakırköy’de park halindeki koruma aracından çalınmasının, bazı iddiaların aksine, terörle alakalı bir boyutu bulunmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, şüpheliler hakkında hırsızlık suçundan işlem yapması da hadisenin terörle ilgili bir boyutu olmadığını ortaya koymaktadır.' denildi. 

Yani işin aslı şuydu; Koskoca Cumhurbaşkanlığı korumaları silahlarını adi hırsızlara çaldırmışlar Akşam'da buradan suikast ve kaos yalanı çıkarmıştı.

Peki Akşam gazetesi ne mi yaptı?

Cumhurbaşkanlığı açıklamasını sitesine girdi. 

Ama öyle manşetten falan değil. 

Özel olarak haberi okumak isteyen kişinin ulaşması için site içi 'arama' butonuyla bulunacak şekilde.

Haberi veriş şekliyse iflah olmaz bir yalancının pişkinliğinin eseriydi. Haber aynen şöyleydi:

Akşam’ın darbeci hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığının silahlarıyla suikast planladıklarını deşifre eden “Forslu Silahla Kaos Planı” başlıklı manşet haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ı koruyan aracın içerisindeki otomatik ve uzun namlulu silahların çalınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada olayın terörle bağlantılı olmadığı belirtilirken 5 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisine yer verildi.



NE BİR ÖZÜR, NE BİR PİŞMANLIK NE BİR DÜZELTME... 

Çünkü bu, Akşam'ın Sümeyye Erdoğan merkezli ilk suikast yalanı değildi.



SÜMEYYE ERDOĞAN'A SUİKAST YALANI

Şubat 2015'te de Akşam 'Sümeyye Erdoğan'a Suikasat' manşetiyle çıkmıştı. 

Hatta o gün kullandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'ın yan yana olduğu foto bile aynıydı. ( Haber yalan olunca sayfa editörü de zahmet edip yeni fotoğraf koymamış)

Akşam'ın haberine göre CHP'li Umut Oran, gazeteci Emre Uslu ve @Fuatavni takma isimli sosyal medya hesabının yöneticisi arasında Sümeyye Erdoğan'a yönelik bir suikast planlanmış ve emri de Fethullah Gülen vermişti. 

Ancak haberin baştan sonra düzmece ve yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı.  

Gazete yalan haber için Umut Oran'a 6 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

Dahası Akşam gazetesi hakkında ceza davası açıldı.

Bakalım aynı fotoğrafla içinde Sümeyye Erdoğan ve suikast geçen kaçıncı yalan haber yapacak Akşam.

Ne de olsa alışmış kudurmuştan beterdir... 

ANALİZ HABER/ ERTUĞRUL CİHAN
<< Önceki Haber 'Sümeyye'ye suikast'ten sonra 'Sümeyye'nin korumalarına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER